Délmagyar logó

2017. 06. 26. hétfő - János, Pál 20°C | 31°C Még több cikk.

Tizenöt év a különös kegyetlenség határán

A most 25 éves Soha Krisztián legalább tíz késszúrással ölte meg azt a benzinkutast, aki tulajdonképpen csak segíteni akart neki. A „tét” nem volt több, mint ötezer forint tartozás, a férfi első fokon 12, másodfokon viszont a lehető legtöbbet, tizenöt évet kapott.
Az almásfüzitői benzinkúton nem először, s nem is utoljára fordult elő, hogy valaki fizetés nélkül távozott. A későbbi áldozat sem akadt fenn már azon, hogy Soha Krisztián a 2024 forintnyi benzinért nem tudott fizetni – a benzinkutas „kockázati tényezőnek” könyvelte el, s kifizette ő maga, ahogy szokta. Megbízott leendő gyilkosában is, aki odaadta neki a személyi igazolványát, mondván, maradjon ez csak ott a kúton, amíg nem fizet.
Hónapok teltek el, a személyi ott

hevert a Carol benzinkút pultján,

Soha Krisztián pedig nem jött

a pénzzel. Egészen

a gyilkosság napjáig.
Soha vendégségbe indult, de már akkor eldöntötte, hogy visszaszerzi a személyi igazolványát, így a családot a rokonoknál hagyta, ő pedig elment a kúthoz. Rá és az áldozatra jellemző módon még megkérdezte, tankolhat-e ott, ahol egyébként hónapok óta tartozik, s a válasz az volt: persze. Tankolt 3050 forintért, de a pénztárnál ismét rájött, hogy a tárcája nincs nála. „Nem baj, a közelben lakik egy barátom, tőle kérhetünk pénzt” – mondta a benzinkutasnak, aki éppen zárta a „boltot”, így kabátjába tette a korábban zálogban nála hagyott személyi igazolványt, s elment Sohával. A lakótelepen persze – ahol a barátnak lakni kellett volna – senkit nem találtak, így a benzinkutas rájött, ismét átverték. Szóváltásba keveredett Soha Krisztiánnal, dulakodtak is, amikor Soha kirántotta a magával hozott kést és mellkason szúrta áldozatát. A férfi menekülni próbált, de gyilkosa utánaszaladt, s még legalább kilencszer lesújtott. A halált végül az ütőér átvágása okozta, de a brutális tettet jól mutatja a koponyán keresztül az agyba fúródó egyik szúrás; ki tudja, hányadik lehetett.
„ Hülyeséget csináltam, megöltem egy embert. El kell ezért tűnnöm” – Soha ezzel állított haza, aztán nagyon hamar a rendőrségen találta magát. Áldozata zsebében ugyanis ott volt a személyi igazolványa – amiért tulajdonképpen ment, s amiért gyilkolt. Többször tett tanúvallomást, s szinte mindig mást mondott: volt, hogy két ismerősét is belekeverte az ügybe. Az első fokon eljáró Komárom-Esztergom Megyei Bíróság végül tizenkét év börtönre és öt év közügyektől eltiltásra ítélte, amely ellen az ügyész és a védő is fellebbezett. Ezért került Győrbe az ügy.
A Győri Ítélőtáblán dr. Nagy Zoltán tanácsa tegnap tárgyalta Soha perét, s a börtönbüntetést maximumra, tehát tizenöt évre emelte, a vádlottat pedig öt helyett tíz évre tiltotta el a közügyek gyakorlásától.
A bírói indoklásban elhangzott,

a gyilkos a határán volt annak, hogy tettét a súlyosabb megítélés alá eső „különös

kegyetlenségként” minősítsék.
Az sem mellékes, hogy egy olyan embert ölt meg brutálisan, aki az utolsó pillanatig segíteni próbált neki: áldozata helyett például mind a kétszer ő fizetett. Jótett helyébe azonban jót nem várhatott Sohától – ideje már nem volt megtanulni ezt a kegyetlen leckét.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Év közben ugranak majd rá a pályázati pénzekre

Élő organizmus a városi költségvetés, amely pályázatokon elnyert források következtében duzzad év… Tovább olvasom