Délmagyar logó

2017. 05. 29. hétfő - Magdolna 14°C | 27°C Még több cikk.

Tizenöt éves a sarródi művészeti alkotótábor

Tizenötödik alkalommal rendeznek Sarródon Ferenczi József Nemzetközi Művésztábort. A képzőművészeti képzéstől a kreatív foglalkozásokon át hangversenyt és bécsi kirándulást is tartalmazó tíznapos programra még várják a jelentkezőket.
A Fertő-part egykori festőművésze, Ferenczi József tiszteletére Sarródon évenként rendezik meg azt a művésztábort, amelynek főszervezői posztját Ferenczi József özvegyétől, Katica nénitől lánya, Rujavecné Ferenczi Katalin vette át. A rendszeresen visszatérő táborozók mellett minden évben új arcokat is megismerhetnek a szervezők. – Körülbelül tizenöten-húszan már jelezték a részvételi szándékukat, de a tapasztalatok szerint legalább ennyi korábbi táborozó keres fel bennünket a tábor július 26-i kezdéséig – mondta el Katalin. – Korhatár nincs, a legfiatalabb táborozónk tizennégy év körüli, a legidősebb nyolcvanhárom volt.
A képzőművészeti tábor különlegessége elsősorban a nemzetköziségben rejlik, idén Ausztriából is érkeznek fiatalok, egy kislány pedig Ukrajnából jön, hogy együtt alkothasson magyar társaival. – A Fejér Zoltán festőművész vezette képzőművészeti képzésen kívül szabadtéri munka, bécsi szakmai kirándulás, záró rendezvényként pedig kiállítás és képvásár lesz az idei programban – tette hozzá a szervező.
Bővebb információ és jelentkezés Rujavecné Ferenczi Katalinnál a 20/355-0055-ös telefonszámon, vagy Hetlinger Júliánál az info@ferenczitabor.hu e-mail címen.

Megörökítik a Fertő-part értékeit

A művésztábor célja megörökíteni a Fertő-part még megmaradt építészeti remekeit, a táj szinte érintetlen varázsát, az itt élők ősidők óta folytatott háziipari munkáját, életmódjukat, a jellegzetes hansági hangulatot és az Esterházy-kastély gyönyörű környezetét, valamint lehetőséget adni az amatőr festőknek képzett művészekkel való találkozásra, közös munkára, továbbképzésre.

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Telefonfülkék euróval is

Július 1-jétől euróérméket is elfogadnak a T-Com nyilvános telefonkészülékei. A nyilvános távbeszélő… Tovább olvasom