Délmagyar logó

2018. 06. 23. szombat - Zoltán 12°C | 20°C Még több cikk.

Tízezer ember komfortosabb életéért

Országos gördeszkaverseny, karaokevetélkedő, virágosítási pályázat, tavaszi nagytakarítás, a városközpontiak napja szerepel többek közt a nyolcadik évében járó mosonmagyaróvári Egyesület a Városközpontért szervezet idei tervei közt. A városrész gondjainak megoldására is lehetőséget keresnek.
Az 1999-ben alakult Egyesület a Városközpontért a településrész több mint tízezer lakójának érdekképviseletét látja el. Célja az itt élőket közel hozni egymáshoz, az épített és természetes környezet védelme, fejlesztése, a fiatalok hasznos és kulturált sport- és játszótéri lehetőségeinek megteremtése, valamint a gyermekek játékfeltételeinek javítása. Alapító elnöke dr. Hamar Péter, a vezetői tisztet Ress István és Frank Péter után Muráncsik László tölti be tavaly március óta. Az egyesület politikamentes, pártállástól függetlenül egyet akarnak: legyen szó a gördeszkapályáról vagy a játszóterekről – vallja a jelenlegi elnök.
A mintegy hetven taggal működő szervezet március 5-én tartja éves közgyűlését, amelyen az elmúlt év beszámolója mellett szó lesz az egyesület pénzügyi helyzetéről, a 2007-es munkatervről, az ellenőrző bizottság beszámol észrevételei-

ről, és tisztújítást is tartanak.

A paksi kapcsolat

Az egyesület július 14-re tervezi az egyre nagyobb sikert arató harmadik országos gördeszkaversenyt, melyre évente közel száz fiatal jelentkezik, többnyire a megyéből, de jöttek már Szombathelyről, Miskolcról, Szegedről és Budapestről is. A Gabona rakparton jelenleg a bejárás jelent gondot, erre szeretne megoldást találni az egyesület, s itt a gördeszkapálya mellett asztaliteniszezéshez is lehetőséget kívánnak nyújtani. Az eszközök bővítésében a pályázatok mellett az egyik építőipari cég nyújt segítséget.
A civil szervezet szoros kapcsolatot ápol a Paksi Turisztikai Egyesülettel, melynek elnöke, Ferenczi Richárd óvári születésű. Szerepelnek egymás rendezvényein, a tapasztalatcsere mellett közösen pályáznak. Az egyesületek közti együttműködést a két városra is ki szeretnék terjeszteni, a települések és környékük kölcsönös megismerésével.

Elfogadás napja

Idén a városközpontiak napja kétnapossá bővül, hiszen összekapcsolódik az elfogadás napjával. A hatodik alkalommal megrendezendő programsorozat még nem állt össze, de már biztos, hogy nem marad el a főzőverseny, lesznek sportbemutatók, ügyességi játékok. A rendezvény helyet kíván adni a helyi amatőr zenészek, színtársulatok és tánccsoportok bemutatkozásának is. A sztárvendégek sem fognak hiányozni, és a meghívottak listáján szerepel Tarnai Kiss László nótaestjével, az utcabálon pedig a jó hangulatot a siófoki Blokk együttes biztosítja. A Mosonmagyaróvári Kertbarátok Köre második alkalommal mutathatja meg a nagyközönség előtt legjobb terményeit a virágoktól a gyümölcsökig. A művészetkedvelőket Rajczi János festménykiállítása várja majd. A városközponti karaokét (a korábbi nagy sikerének folytán) áprilisra tervezik, lesz tavaszi hulladékgyűjtés, városközponti véradó nap nyár elején, és a már komoly hagyományokkal rende lkező virágosítási versenyre is hamarosan kiírják a pályázatot.

Új játszótér

Muráncsik László – aki első ciklusát tölti önkormányzati képviselőként – a városrész gondjaira is kitért: aggasztó az utak állapota, és rövid időn belül megoldásra szorul az Engels út csapadékelvezetése is. A művelődési központ mögötti rendezetlen terület ugyancsak fejtörést okoz számukra: elhanyagoltsága miatt hajléktalanok, kábítószerező fiatalok tanyáznak itt. Az elnök szerint rendbetétele után valamilyen funkciót kellene találni ennek a résznek, de a rendőri jelenlét biztosítása is hasznos lehetne. Az egyesület a játszóterek ügyét is fontosnak tartja, lévén, hogy sok fiatal család lakik a panelokban.
Mosonmagyaróvár önkormányzata a közeljövőben a zeneiskola, az irodaház és a rendőrség közti zöldterületen alakítana ki a tervek szerint egy újabb játszóteret. Az egyesület a szervezésbe kapcsolódik be, kikérve az ott lakók és a szülők véleményét.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Múzeumi átszervezés

A csornai és kapuvári múzeumok szakemberei, muzeológusai a megyei döntés nyomán nem maradnak… Tovább olvasom