Délmagyar logó

2018. 05. 28. hétfő - Emil, Csanád 16°C | 28°C Még több cikk.

Tízezreknek fizet a szabálysértő OTP

Az OTP Bank kötelezettségvállalásával zárult az a versenyfelügyeleti eljárás, amely bank ellen gazdasági erőfölénnyel való visszaélés gyanújával indult - döntött a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) Versenytanácsa.  
 
 
Az eljárás azért indult, mert az OTP a személyi kölcsönök végtörlesztési díját 2005. augusztusában a szerződéses futamidő során egyoldalúan, a szerződéskötéskor rögzítetthez képest jelentősen megemelte, amely gazdasági erőfölényes helyzet esetén felveti a tisztességtelen, visszaélésszerű piaci magatartás valószínűségét.

A forint alapú konstrukciónál ez például azt jelentette, hogy a szerződés megkötésekor ismert 5000 forintról 35 000 forintra emelkedett az az összeg, amelyet a futamidő előtt törleszteni szándékozó személyeknek fizetniük kellett.

A GVH közleményében olvasható, hogy az egyoldalú díjváltoztatás miatt többet fizetni kényszerülő ügyfelek a bank vállalása nyomán, a különbözet nem csekély hányadát visszakapják, méghozzá gyors és egyszerű eljárást követően. A visszafizetés több tízezer, míg a kedvezményes előtörlesztés lehetősége potenciálisan két-háromszázezer ügyfelet érint.
  
Forrás: Figyelőnet

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A múzsa gyönge rántottát engedélyez reggelire

Vajon létezne-e ma C-vitamin-tabletta, ha hetvenegy-néhány évvel ezelőtt Demény Kornélia nem ad a… Tovább olvasom