Délmagyar logó

2018. 06. 18. hétfő - Arnold, Levente 18°C | 26°C Még több cikk.

Tízmilliárdból fejlesztik a vasútállomásokat

Felhatalmazást kapott a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő (MNV) Zrt.-től a MÁV Zrt. a mintegy 10 milliárd forint értékű állomásfejlesztési és ügyfélszolgálati projekt támogatási szerződésének aláírására - tájékoztatta az MNV Zrt. szerdán az MTI-t.
A közlemény szerint a projekt összértéke 9,9 milliárd forint vissza nem térítendő támogatás, amely a Közlekedés Operatív Program (KÖZOP) keretében valósul meg. Az összeget az elmúlt évtized vonali infrastruktúrafejlesztésekből kimaradt, összesen 26 állomás épületeinek fejlesztésére és utasforgalmi tereinek korszerűsítéseire fordítaná a MÁV.

A projekt tartalmazza a helyszínek fő utasforgalmi épületeinek és létesítményeinek megújítását, átépítését, továbbá a kormányablakok hálózatának kialakítását. A projekt az állomás-rekonstrukciós program és az integrált ügyfélszolgálat program részeként a közösségi közlekedés résztvevői számára tenné lehetővé az egyablakos közigazgatási ügyintézés használatát.

A KÖZOP projekt a 2007-13 támogatási ciklusban valósul meg, ezért a tervezést valamint a közbeszerzési eljárások lefolytatását követően a kivitelezési szerződések döntő részét 2013. december 31-ig meg kell kötnie a MÁV Zrt.-nek - emlékeztet a közlemény. Az idő rövidsége, valamint a program mielőbbi sikeres megvalósulása érdekében az MNV Zrt. döntött a MÁV Zrt. igazgatóságának hatáskörébe tartozó közbeszerzési eljárások megindításának, esetleges közbenső, valamint az eljárást lezáró döntések meghozatalának elnök-vezérigazgatói jogkörbe delegálásáról.

A kivitelezést a kormányablakokkal érintett állomások esetében 2014. március 30-ig, míg az egyéb helyszíneken 2015. július 30-ig be kell fejezni. A projekt pénzügyi zárásának határideje 2015. szeptember 30. - tartalmazza a közlemény.

Olvasóink írták

  • 1. x 2013. február 27. 12:40
    „Az újszegedit is?
    http://www.vasutallomasok.hu/allomas.php?az=ujsg
    A deszki megállóhelyet is?
    http://www.vasutallomasok.hu/allomas.php?az=desz”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Már apad a Rába Szentgotthárdnál

Hol a belvíz, hol az áradó folyók és patakok okoznak gondokat Vasban. Tovább olvasom