Délmagyar logó

2018. 03. 23. péntek - Emőke -4°C | 4°C Még több cikk.

Tízpontos akciótervet hirdetett Orbán

Napirend előtt Orbán Viktor beszámolt arról, hogy munkahelyvédelmi akciót indít a kormány és a jövőben csökkentik a kisadózók adó- és adminisztrációs terheit.
Kiderült, tételesen mit tartalmaz az a háromszázmilliárd forint értékű, a munka világát érintő tehercsökkentő csomag, amelyről múlt héten állapodott meg a Nemzetgazdasági Minisztérium és a Fidesz–KDNP-frakció.

Az Index szerint az Orbán Viktor által hétfőn bejelentett tehercsökkentő csomag mintegy 300 milliárdos lyukat üt a költségvetésen. A portál által megkérdezett szakértők szerint az irány jó, de áttörés nem várható.

Munkahelyvédelmi akciót indít a kormány

Tízpontos munkahelyvédelmi akciótervet hirdetett Orbán Viktor miniszterelnök hétfőn a parlamentben: ennek részeként a 25 év alattiaknál, az 55 év felettieknél és a képzettséget nem igénylő munkát végzőknél a munkáltatói járulékot a felére csökkentik, a 25-nél kevesebb munkavállalót foglalkoztató cégek pedig ezentúl választhatják majd a - vállalkozás profitját terhelő adókat és a bérek után fizetendő közterheket kiváltó - 16 százalékos kisvállalati adót. A munkahelyvédő intézkedések forrását a tranzakciós illeték kiterjesztéséből teremtené meg a kabinet. A kormányfő arról is beszélt, az elmúlt két év azt bizonyította, hogy Magyarország más úton jár, mint Európa, de "ez az út számunkra járható és sikeres".

A munkahelyvédelmi akcióterv ismertetésekor Orbán Viktor emlékeztetett a Fidesz-KDNP-frakció és a kormány közötti, munkahelymegőrzéssel és -teremtéssel kapcsolatos megállapodásra, valamint a foglalkoztatásról szóló nemzeti konzultációra - amelynek kérdőívét eddig több mint 400 ezren küldték vissza -, hangsúlyozva, hogy a munkahelyek védelme érdekében egy "soha nem látott mértékű szociális adócsökkentésre" készülnek, megkönnyítve a hazai vállalkozásoknak a foglalkoztatást.

Orbán Viktor miniszterelnök felszólal napirend előtt az Országgyűlés plenáris ülésén. Fotó: MTI/Bruzák Noémi
Orbán Viktor miniszterelnök felszólal napirend előtt az Országgyűlés plenáris ülésén. Fotó: MTI/Bruzák Noémi

Járulékcsökkentés, munkáltatói terhek csökkentése
Kifejtette, hogy a 25 év alattiak, az 55 év felettiek és a képzettséget nem igénylő munkát végzők után fizetendő munkáltatói járulékot a felére csökkentik. Az utóbbi intézkedés körülbelül negyedmillió ember foglalkoztatást könnyíti meg - mondta, példaként említve a takarítókat, a kubikosokat és a rakodómunkásokat.

A tartósan munkanélküliek alkalmazását segítendő a kormány javasolja, hogy esetükben az első két évben a munkáltatónak ne kelljen fizetniük dolgozóik után, a harmadik évben pedig a tervek szerint a jelenlegi fele lehet a munkáltatói teher.

A miniszterelnök bejelentette, hogy ehhez hasonlóan a gyesről és a gyedről visszatérők után az elhelyezkedést követő első két évben sem kell majd járulékot fizetni a munkáltatóknak, harmadik évben pedig csak a jelenlegi felét. A többféle kedvezményre jogosultak a számukra legkedvezőbbet vehetik igénybe.

Közölte azt is: az öt említett munkavállalói csoport esetében a szociális hozzájárulási adót és a szakképzési hozzájárulást százezer forintos bruttó bérig csökkentik.

Kisadózók, kisvállalatok
Hatodik pontként a kisadózók adó- és adminisztrációs terheinek csökkentését, számukra tételes adózás bevezetését javasolta Orbán Viktor. A miniszterelnök szerint a 6 millió forint alatti árbevételű mikrovállalkozásoknak - egyéni vállalkozóknak, betéti és közkereseti társaságoknak - az adófizetés rendkívül egyszerű, választható formáját kínálják majd. Aki ezt választja, annak egyetlen adót kell fizetnie, főállású kisadózó esetében havi 50 ezer forintot, mellékállásban 25 ezer forintot.
A kisadó kiváltja a társasági adót, a személyi jövedelemadót, a járulékokat és a szociális hozzájárulási adót - ismertette.

Akik ezt a lehetőséget választják, azok nem nyújtanak be beszámolót sem, csak bevételi és kiadási számláikat tartják nyilván. A kormányfő szerint ez az adózás azoknak lesz kedvező, akik szolgáltatást nyújtanak, vagyis akiknek számláit más adóalanyok költségként már nem számolják el.

A miniszterelnök azt is elmondta, tovább szeretnék növelni a kisvállalatok súlyát a munkaerőpiacon, ezért a legfeljebb 25 embert alkalmazó cégeknek a foglalkoztatást serkentő, választható adózási módot vezetnek be, a kisvállalatok adóját.

Ismertetése szerint ez a válaszható adónem kiváltja a vállalkozás profitját terhelő adókat és a bérek után fizetendő közterheket, így a társasági adót, egyéni vállalkozók esetében a nyereség utáni személyi jövedelemadót, a szakképzési hozzájárulást, az osztalék után fizetendő egészségügyi hozzájárulást és a szociális hozzájárulási adót.

Mint mondta, az adó alapja a kisvállalat nyereségének és az általa foglalkoztatottak bérköltségének összege lesz, mértéke pedig 16 százalék. Úgy számolnak, hogy 300 ezer kisvállalatnak segíthetnek ezzel, akik több mint 800 ezer embert foglakoztatnak.

Az áfacsapda ellen
Orbán Viktor az "áfacsapda" felszámolása érdekében, nyolcadik intézkedésként bejelentette, hogy pénzforgalmi szemléletű általános forgalmi adózást vezetnek be, ennek lényege, hogy az 500 ezer euró árbevétel alatti vállalkozások csak akkor kötelesek befizetni az áfát, ha nekik azt már kifizették.

Tízpontos munkahelyvédelmi akciótervet hirdetett Orbán Viktor. MTI/Bruzák Noémi
Tízpontos munkahelyvédelmi akciótervet hirdetett Orbán Viktor.
MTI/Bruzák Noémi

Számviteli szabályok könnyítése
A munkahelyvédelmi akció része, hogy a számviteli szabályok könnyítésével segítenek a devizaárfolyam-veszteségek miatt nehéz helyzetbe került vállalkozásokon. Közölte: olyan jogszabály-módosításra van szükség, amely szerint a cégeknek tőkehelyzetük megítélésénél nem kell beszámítaniuk a devizaárfolyamok változásából származó veszteségüket, így azoknak, amelyek csak a kedvezőtlen árfolyammozgások miatt szenvedtek el átmeneti tőkevesztést, nem kell azonnal visszapótolniuk elvesztett tőkéjüket.

Házipénztárak egyszerűsítése
A miniszterelnök tizedik pontként a házipénztárakra vonatkozó adminisztráció radikális egyszerűsítését említette. Emlékeztetett arra, hogy a kormány tavaly jelentősen megemelte a házipénztári készpénz-záróállomány megengedett legmagasabb mértékét, de a szabályozás még így is jelentős adminisztrációt követel meg a vállalkozásoktól, ezért úgy gondolják, hogy a korlátozásokat meg kell szüntetni.

A kormányfő azt mondta, hogy a pénzügyi tranzakciós illeték teremti meg a munkahelyvédelmi akciótervhez szükséges költségvetési forrásokat, s ennek a megoldásnak a kidolgozásáért köszönetet mondott Matolcsy György nemzetgazdasági miniszternek, a Fidesz-KDNP-frakciószövetségnek és a gazdasági bizottságnak.

Tabudöntögetés
A miniszterelnök az akcióterv ismertetése mellett szólt arról is, hogy az ország két évvel ezelőtt a pénzügyi szakadék szélén állt, "hajszálnyira az államcsődtől". A kormány erre szavai szerint 180 fokos politikai fordulattal reagált, új eszközöket vetett be és tabukat döntött le.

A cél az volt - folytatta -, hogy a bankokat és a nagyvállalatokat bevonják a tehermegosztásba, a bajba jutott devizahiteleseket kimenekítsék az adósságcsapdából és a válság ellenére is jelentős, a középosztály felerősítését segítő adósságcsökkentést hajtsanak végre - mondta.
"Ezzel nagy nemzetközi vihart kavartunk. (...) Eltökélten azt az álláspontot képviseltük mindhárom kérdésben, hogy ez igenis jó és járható út. Az unió vezetőinek nagy része akkor mindezt hevesen ellenezte" - jelentette ki.

Ezután két évig húzódó vita következett, "záporoztak ránk a támadások", kaptunk jóindulatúnak tűnő figyelmeztetést, dühödt sértéseket, fenyegetést, leminősítést, miközben "más országok szép lassan átvették a mi megoldásainkat" - idézte fel.

"A vita csúcspontja az volt, amikor az unió igazságtalanul felfüggesztette a Magyarországnak járó kohéziós pénzek lehívását. Ez a hosszú vita tíz nappal ezelőtt lezárult: Magyarország győzött, Európa gazdasági és pénzügyi vezetői kifejezték elismerésüket Magyarország kétéves teljesítménye iránt" - mondta a kohéziós támogatások felfüggesztéséről szóló döntés visszavonására utalva.

Orbán Viktor szerint ez azt bizonyítja, hogy bár más úton járunk, mint Európa, de ez az út számunkra járható és sikeres.

"Ma már mindenkinek nyilvánvaló, hogy Magyarországon az ellenkezője történik, mint Spanyolországban, Görögországban, Olaszországban vagy Portugáliában" - fogalmazott, hangsúlyozva, megvédték a nyugdíjak értékét, 80 ezerrel többen dolgoznak, mint két évvel ezelőtt, és durva megszorítások helyett "megújult a társadalmi élet", megmaradt a társadalmi stabilitás.

Mindezek hatására egyre tisztességesebb bánásmódra számíthatunk - közölte, megjegyezve, Magyarország az eurózóna sikerében érdekelt, ugyanis "szembeszélben nehezebb haladni, mint hátszélben", ezért "szurkolunk Európának, és minden tőlünk telhetőt megteszünk azért, hogy az eurózóna gazdasága megtalálja a megoldást a saját válságára".

Azt is mondta: az elmúlt tíz napban kiderült, hogy az európai válságkezelés még mindig nem elég eredményes, ellenben "világossá vált, hogy a magyar út sikeres, nem állhatunk meg, haladnunk kell tovább".

A miniszterelnök felszólalásában érintette a múlt heti uniós csúcstalálkozót is. Fotó: MTI/Bruzák Noémi
A miniszterelnök felszólalásában érintette a múlt heti uniós csúcstalálkozót is.
Fotó: MTI/Bruzák Noémi

A magyarok a biztatást szeretik
Az elmúlt időszak Magyarországot érő kritikákra reagálva úgy fogalmazott, "senki sem fekszik be szívesen a lövészárokba, senki sem szereti, ha vért verejtékezve dolgozik, és közben elismerés helyett bírálatot, fanyalgást és lekicsinylést kap".

A magyarok is jobban szeretik a biztatást, bátorítást, "céljainkért viszont a legkeményebb vitákat is hajlandóak vagyunk vállalni a jövőben is", hiszen ha az elődök is elszaladtak volna a nehéz időkben, akkor ma üres lenne az ország; "kitartunk az eddigi gondolkodásunk és logikánk mellett" - jelentette ki.

Ezzel összefüggésben arról is szólt, arra számít, hogy a kormány hétfőn ismertetett munkahelyvédelmi akcióterve is vitákat fog kiváltani, de közlése szerint a kabinet ezeket a vitákat is megvívja, és nem enged a céljaiból, a munkahelyteremtésből, a munkahelyek megőrzéséből és a foglalkoztatás növeléséből.

EU-csúcs törtélenmi lépésekkel
A miniszterelnök felszólalásában érintette a múlt heti uniós csúcstalálkozót is, arra kérve a magyar parlament illetékes szakbizottságait - a gazdasági és az alkotmányos kérdésekkel foglalkozó testületeket -, hogy vegyék napirendre és kezdjék el tárgyalni a közösség állam- és kormányfőinek találkozóján született döntésekről közzétett dokumentumot, amely "olyan történelmi lépésekről" szól, mint a bankunió, a költségvetési unió, a gazdaságirányítási unió és lényegében egy teljes politikai unió létrehozása. A mértéktartó bizakodás most indokolt, az uniós vezetők rövid távú döntésekkel megoldást találtak Olaszország és Spanyolország likviditási válságának kezelésére - magyarázta.

Beszélt ugyanakkor arról is - utalva a Londonban felmerült súlyos bankcsalások gyanújára -, hogy a nyugati világ "újabb és talán minden korábbinál nagyobb ütést kapott a saját pénzrendszerétől". Európa képtelen visszavenni a pénzvilág feletti ellenőrzést - értékelte, majd arra kérte az Országgyűlés szakbizottságát, hogy ezen fejlemények Magyarországra gyakorolt hatását is vizsgálja meg.

Olvasóink írták

77 hozzászólás
 • 77. macs 2012. július 04. 12:54
  „Azért érdekes ez a 10 pont. Pl. jelenleg is van a 25 év alattiakat és az 50 év felettieket támogató start kártya, ami már bebizonyította, hogy önmagában semmilyen hatást nem váltott ki a munkaerő piacon. Hacsak azt nem, hogy amikor lejárt a kedvezmény a munkavállaló lapátra, helyére az új. :-(
  A számviteli változások érdekesek. Kíváncsi volnék egy szakértő véleményére. A komoly cégek jelentős része, nem csak a magyar, de a nemzetközi sztenderdek szerint is elkészíti a mérleg és eredménykimutatását, tehát nagyon egyértelmű lesz a "trükk". Vagy tévedek?
  A házipénztár is érdekes, valahol azt hallottam, hogy ez az u.n. egyenlegező sor, ezért maximálták, most ezt feloldják. Ügyes! :-)
  Jó ez a 25 fős határ. Érdemes lesz végig számolni, hogy mit jelent a jelenlegi cég felbontása 25 fő alattiakra. :-D”
 • 76. smalltown 2012. július 04. 03:38
  „Tundermese:)”
 • 75. Anmari51 2012. július 03. 18:01
  „Anmari51
  Az új 10 pont többsége már létezett nem a regnáló kormány gondolata/szándéka. Megvalósítása jó is lehetne, csakhogy a legfontosabb, nevezetesen a hozzárendelt pénz nincs meg, vagyis olyan helyekről vesz el 200 milliárdot amit következő év költségvetésből vissza kell adnia. MNB & ÁK nem lehet negatív főmérlegű. 100 millárd forintnak meg mint a mesében majd lesz forrása, ha nem majd keresnek további forrást más elvonások útján! Nagyon rosszul teszi a kormány, hogy a saját holdudvarából nyilatkozó közgazdászok, pénügyi szakemberek véleményét sem veszi figyelmbe! E témában is legalább "őt igazi szaki" vélemény formálót hallottam nyilatkozni ez ügyben mind egyöntetűen kétségesnek látja a célhoz rendelt forrásokat. Nem vagyok ellendrukkere semminek amivel az emberek megélhetését biztosítanák, mint tudjuk csak munkából és az azért kapott bérből lehet megélni! Jó tudom vannak akik átlagnál is sokkal jobban élnek és nem munkájuk gyümölcseként élik gondtalanul életüket. Még egyetlen illetékest sem hallottam nyilatkozni arról, az elmúlt 22 évben, hogy tisztában vannak azzal, hogy akitől elvették a munkához való jogát, mert lapátra tetté, azoktól elvették az élethez való jogot is!”
 • 74. X_Y 2012. július 03. 17:38
  „Tízpontos akciótervet hirdetett Orbán:
  1. Minden állami megrendelést a Közgép nyer el.
  2. Minden állami megrendelést a Közgép nyer el.
  3. Minden állami megrendelést a Közgép nyer el.
  4. Minden állami megrendelést a Közgép nyer el.
  5. Minden állami megrendelést a Közgép nyer el.
  7. A haverok cégei adókedvezményeket kapnak.
  8. A haverok cégei adókedvezményeket kapnak.
  9. A haverok cégei adókedvezményeket kapnak.
  10. A haverok cégei adókedvezményeket kapnak.”
 • 73. Deadman 2012. július 03. 17:16
  „72. saturnus 2012.07.03. 15:41
  :) Na ezt sem tudtam volna ennyire jól leírni amit leírtál azt kéne most itt pár emberrel megértetni hogy ÉBRESZTŐ emberek rohad a narncs de nem csak az hanem a szegfű is meg az egész politika..”
 • 72. saturnus 2012. július 03. 15:41
  „27. Deadman 2012.07.02. 18:53
  2004 előtt szűntek meg az általad említett vállalatok és cégek meg sok minden. Az akkori kormánypárt MDF, KDNP, Kisgazda és Polgári földmíves párt. Pl,Surján ,Lezsák mind ott lapít a Fideszben ma is,meg azok a szökevények akik elbuktak a választásokon ,tehát a fidesz ma egy országrontó gyűjtő párt. Szálasi is így kezdte. Csányi és Demján jelképes áron vásárolta fel a gyárakat és üzemeket. Egy üzem 1 Ft volt. Határon kívüliek is szép számmal ültek be a fideszbe és a mi kárunkra az ő harácsolásuk folyik ma. Lásd Kalmárt és a részeges Pálfy-t. Sokat fognak még a 2014-es választások után cikkezni sok lopásról maga sikkasztásról,hogy ez a maffia banda kaparintotta meg a hatalmat. Lásd Szíriát hiába öli halomra a népét akkor is megfog bukni,remélem ez minálunk nem fog bekövetkezni,de ha bekövetkezne akkor fog csak rádöbbenni a sok becsapott és megtévesztett ember,hogy ki is ez a fidesz és orbán. Egyébként én figyelmesen végig néztem és hallgattam beszédét nincs reális alapja amiket előadott. Ill egy van az ,hogy még jobban meglesz nyomorítva ez a nép és mire rájön már nagyon megszenvedtük az árát. Csak rá kell nézni a közeli képre ahol ketten vannak tekintetük elárulja elvesztek már érzik,és az ő hívei és @eg ny@lói fogják kitekerni a nyakukat vagy lefizetik az egyik MTK.ást Már orbán is érzi kicsúszik kezéből a hatalom már nem tudja megetetni azokat akik még hisznek neki és az egységes Európáé lesz a jövő ő pedig vissza kerül A Pulcz utcába. Ez a vég.”
 • 71. lukrecia 2012. július 03. 14:38
  „a VÁLLALKOZÁSI KÖRNYEZETBŐL EGYEDÜL AZ OLCSÓ MUNKAERŐ létezik Magyarországon. Miből lehetne olcsón valamit is előállítani, amikor a közműszolgáltatók learatnak mindent. Ez még nem jutott eszébe a kormányoknak, hogy minden gazdasági működésnek az energiaárak képezik az alapját??? Lásd Ausztria. Minden energiát víz és szélerőművekben állítanak elő. Nekik nem Kapolyin keresztül a politika szolgáltat. Egyedül a munkaerő fizetését építették le a vezetőink tudatosan , politikai jóváhagyással. Így a dolgozó rétegek nem tudnak a privatizációban sem részt venni, sőt élőrobot sorba lettek kategorizálva.”
 • 70. Deadman 2012. július 03. 14:08
  „67. macs 2012.07.03. 13:39
  :) Na ÉN ilyen szépen nem tudok fogalmazni sajna :)”
 • 69. Besenyő_Pistabácsi 2012. július 03. 14:06
  „Bla, bla, bla............ ÚGY TŰNIK MÉG EGYETLEN MAGYAR KORMÁNY SEM ÉRTETTE MEG, VAGY VETTE KOMOLYAN: A HAZAI PIAC, HAZAI CÉGEK SZÁMÁRA TÖRTÉNŐ BIZTOSÍTÁSA NÉLKÜL NINCS HAZAI GAZDASÁG. A CÉGEK TÁMOGATÁSA ÉDESKEVÉS, HA NEM JUTNAK A HAZAI PIACRÓL FOLYAMATOS ÁRBEVÉTELHEZ, AKKOR FELÉLIK A TÁMOGATÁSOKAT ÉS TÖNKREMENNEK.”
 • 68. +36 2012. július 03. 13:40
  „államosították nagyapámat akinek egy kis boltja volt!
  anyámat kizsákmányolták...éhbérért dolgozott!
  hülyét csináltak belőllünk ...és európai nyomoroncai lettünk...
  a maffia elintézett bennünket! egyik kutya másik eb!”
 • 67. macs 2012. július 03. 13:39
  „59. Deadman,
  úgy látom előbb-utóbb csak találkozunk. :-)
  Szerintem,a hazai ipar addig prosperált, amíg a KGST védőburka alatt volt. Aztán kiderült, hogy sajnos nagyon rossz a szerkezete, alig van versenyképes termékünk, míg mások, pl. a németek megpróbálták megőrizni az orosz piacot, mi politikai indíttatásból kivonultunk, ilyen-olyan megfontolásból nem gondolkoztunk az első privatizációs hullámban, igaz nem nagyon volt pénzünk, hogy az arra érdemes cégeket felfejlesszük. Sajnos a mezőgazdaságot is szétvertük, mert utáltuk a Tsz-eket, ahelyett, hogy átszervezve versenyképessé tettük volna őket.
  És most se járunk jó úton. Hadjáratot folytatunk a külföldi befektetők ellen, ahelyett, hogy megpróbálnánk tanulni tőlük, felcsatlakozni hozzájuk, mint beszállító, ezzel új munkahelyek is létre jöhetnének.
  Cirkuszolunk az import ellen, de arra nem gondolunk, hogy a magyar exportnak ártunk ezzel.
  Értem én, hogy a kisvállalkozásokat akarják támogatni, de ezzel az a baj, hogy ők csak és kizárólag hazai piacra termelnek, tehát egy egyre csökkenő méretű tortán osztoznak és félig vagy egészen a fekete gazdaságban működnek. Ebből pedig nem lesz növekedés.”
 • 66. spiler 2012. július 03. 12:46
  „10 pont,100 nap,100 lépés.....DOLGOZZATOK A JÓ Q...A ANYÁTOKAT MERT IDÁIG CSAK elvettetek mindent,csökkentettétek a jövedelmünket,rontottátok a ft értékét----ELÉG VOLT.....!!!!!!!!!!!!
  SZAR INZULINT KAPOK ÉJJELENTE KÓMÁZOM ha bele döglök remélem a családom kártérítést kér ettől a szarházi társaságtól,,,legalább annyit amennyit befizettem a tb-nek!”
 • 65. cintula 2012. július 03. 12:41
  „*6 millió: ez napi 20.000HUF befizeti a kötelezettségeket és éhenhal még így is mert fog MARADNI!
  *nem árt tudni a MIKROVÁLLALKOZÁS FOGALMÁT:
  mikrovállalkozás esetében az éves nettó árbevétel vagy mérlegfőösszeg legfeljebb 2 millió eurónak megfelelő forintösszeg (~500 millió Ft) lehet.
  *Romániában kb. napi 40.000 HUF bevétel alattiaknak enyhítettek az adózáson NEM KICSIT!
  20.000 a fele a NEGYVENNEK! Megint sz...atnak bennünket emberek!”
 • 64. Lehiggadt 2012. július 03. 11:56
  „62. rózsakert
  T. Rózsakert és Szatyi!
  A szívemből szóltatok!
  Én az egyetlen szalonképes pártnak a KDNP-t tartottam - megrögzött ateistaságom ellenére !!! - , amíg Surján László vezette! Higgadt (? :D ? :D ?) kultúrált ember. Ott ténykedett az egyetlen normális képviselő: Isépy Tamás, aki mindig CSAK a lényegről beszélt, de sosem köpködött! SOSEM mások alázásával kereste és találta meg a mondandójának értelmét! KONSTRUKTÍV volt! Nyugodjon békében!...
  Tömjén Zsoltika? Ilyen hátsófertály-nyaló valakit ritkán terem a világ! Már régen nem lenne ott, ahol van, ha a fideSS nem karolja fel az 1-2% szavazatért! Az madöf-öt (leánykori nevén MDF...) sikerült keherélni! A KDNP-re még szükség van! A kisgarázdákra sincs már szükség...”
 • 63. Ellenzéki 2012. július 03. 11:41
  „Kezdi már a csávó a 2014 év előkészítését!
  Kezd adakozni a csávó, ezzel akar a pártjának szavazókat gyűjteni!
  Érzi, hogy nagy sz@rban van, vannak, elqurták az országot hát most adakozik a csávó!”
 • 62. rózsakert 2012. július 03. 11:03
  „30.szatyi 2012.07.02. 19:11

  SEMJÉN KERESZT...ÚR...jól meg van fizetve...így nem véletlen a ténykedése.

  MÁS--A LÉNYEG--a reggeli tv müsorokban sok-sok adószakértő---VALÓBAN AZ-NEM PÁRTKATONA ..LÁSD rogán és bagázsa----ELMONDTÁK,HOGY GYAKORLATILAG A MA MEGLÉVŐ LEHETŐSÉGEK SZŰKÍTÉSÉRŐL VAN SZÓ-ÉS MINTEGY 30%-KAL NÖVELIK A TERHEKET-----példa a drolocskák kedvéért---ma a start kártya lévén 50 év től----ez az új változatvab már 55!!!!!!-lesz-jár a másfélszeres bér mértékéig a kedvezmény ---a mostani tervek szerint ez lemegy 100 ezerre----stb-stb.

  SZÓVAL-KEDVES DROLLOCSKÁK-TUDOM,HOGY NEM MINDENKI LEHET KÖZGAZDA-DE OLVASNI ÉS ÉRTELMEZNI AZÉRT FONTOS LENNE!
  ÉRDEMI-SZAKMAI VITA ÉRDEKEL-PÁRTSZINTŰ NEM----SEM PIROS-SEM NARANCS....-mert az én olvasatomban mind t.... egytől egyig.”
 • 61. Lehiggadt 2012. július 03. 11:00
  „"...eddig több mint 400 ezren küldték vissza" => 7 és félmillióan kidobták a szemétbe!?! 5% bigott fideSS hívő!
  Egyszerűsítik at adminisztrációt?
  "képzettséget nem igénylő..." = DEFINIÁLHATATLAN => hamisításra kényszerítik a munkaadót...
  "Akcióterv"? Már megint egy olyan szlogen, ami mögött csak egy zavaros, átmulatott éjszaka utáni ötletroham vélhető!?!
  Ezek a szlogenek FÁJNAK!
  Én - a "rettegett Kádár-korszakban" a KGST-országokban - KIVÉVE MAGYARORSZÁGOT !!!! - láttam annyi barom szlogent kiplakátolva, amit most meghirdetnek! Egyetlen országban sem tapasztaltam olyan baromságot, hogy egy kormány "kiáltványát" ki kelljen függeszteni a hivatali helységekben!?!”
 • 60. sling 2012. július 03. 10:38
  „59. Deadman 2012.07.03. 10:10

  Annak van baj az agyával, aki szívből tud gyűlölni. Az az ember nem képes élni, megélni, megérteni!”
 • 59. Deadman 2012. július 03. 10:10
  „33. macs 2012.07.02. 20:05
  Igazad van de a lényegen nem változtat, hogy a Cégek az úgynevezett "rendszerváltás" után a NAGY UTÁLJUK az OROSZOKAT szlogen miatt mentek tönkre....
  Mosat meg 2012 ben eljutottunk újra oda hogy milyen jó lenne ha tudnánk a keleti orosz vagy az érdekeltségi körükbe tartozó piacokkal is kereskedni ?? na és Ki kezdte ezt a Kifelé az oroszokkal nem kell tőlük semmi sem dumát ?? igen igen jól gondolod az akkor még KEMÉNYEN LIBERÁLIS Fidesz és Orbán Viktor...
  34. sling 2012.07.02. 20:21

  Látom NEM olvastad el azt az Összeállítást amit belinkeltem akkor felvilágosítalak
  1989 óta MINDEGYIK hatalmon lévő kormány KÖZÖSEN EGY AKARATON ELADTA AZ ORSZÁGOT..Nem csaka Fidesz nem csak az MSZP hanem az ÖSSZES !!!!!!
  Fel tudod fogni ?? Igaz még mindig a z MSZP-SZDSZ vezuet uszkve 60% kal de a FIDESZ -FKGP-KDNP 30% -ot csak összehozott a maradék 10% ot pedig az ANTALL kormánynak köszönhetjük..
  Ja és Mit is lehet köszönni ORBÁN VIKTORNAK és FLETÓNAK még ?? Ja igen azt hogy VÉGÉRVÉNYESN KETTÉSZAKÍTOTTÁK Önös érdekböl Politikailag az országot..Aki ezt nem tudja felfogni az sajnos menthetetlen droid...

  Ez van ezt kell szeretni..Aki nem gyülöli szívböl a politikusokat annak valami baja van az agyával szerintem”
 • 58. sling 2012. július 03. 10:06
  „46. deszkás 2012.07.02. 22:21

  Aki külföldről a ti szeleteket fújja, az beleszólhat az ország dolgaiba, aki nem mellettetek áll ki az meg nem szólhat bele?
  A statisztika ha jelenlegi kormánypárt hivatkozik rá akkor hazugság, ha ti hivatkoztok rá akkor igazság?

  Tényleg nem értem ezeket a dolgokat.

  Klj54!

  Szerénységed valóban kicsi, ezt olvashatjuk magabiztos hozzászólásaidban.
  Csak! Nehogy azt gondold, te vagy a legműveltebb. Szívesen hívnálak én is beszélgetésre különféle témakörökben, de az én nem fogok előtted felvágni, sem most sem később.
  Idegen szavakat én is tudnék írni, de ha van magyar szó rá akkor nem szoktam tenni.
  Menj vissza kamiont vezetni, és mint tudjuk a mai kamionsofőrök magas IQ-val rendelkeznek. Természetesen tisztelet a kivételnek. Minden tekintetben.”
77 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Változatlan marad a héten az üzemanyagok ára

A héten nem változtat az üzemanyagok nagykereskedelmi árán a Mol Nyrt. - értesült piaci… Tovább olvasom