Délmagyar logó

2017. 05. 24. szerda - Eszter, Eliza 13°C | 24°C Még több cikk.

Tó utca: tereprendezés

A megyei közigazgatási hivatal má- sodfokon helybenhagyta a Jereván- lakótelep partjára tervezett horgász- bolt és klub építési engedélyét. A határozat azonban még nem jogerős.
A jereváni tó partjára tervezett horgászklub és -bolt ügye még februárban kezdődött, akkor tudódott ki, hogy egy vállalkozó nyárfák kivágása árán ilyen céllal épületet létesítene a területen (Tizenhárom fát vágnak ki, Kisalföld 2006. február 9.). A Tó utca lakói ekkor összefogtak és a közigazgatási hivatalnál megfellebbezték az építési engedélyt. Most azonban ismét felkeresték szerkesztőségünket, mondván, úgy tapasztalják, megkezdődött az építkezés.
– A Győr-Moson-Sopron Megyei Közigazgatási Hivatal elutasította a lakók fellebbezését és helybenhagyta az eredeti engedélyt – tudtuk meg dr. Kadler Évától, a hivatal hatósági főosztályának vezetőjétől. – Az azonban még így sem jogerős, mivel a közigazgatási hivatal az első fokon eljáró szervet – esetünkben a polgármesteri hivatal műszaki irodáját – már április 18-án tájékoztatta, ezután az ő kötelességük volt a lakók értesítése. A fellebbezőknek a tájékoztatás kézhezvételétől számítva harminc nap áll rendelkezésre, hogy újabb lépést tegyenek, például a megyei bírósághoz forduljanak harmadfokú jogorvoslatért. Kizártnak tartom, hogy megkezdődött volna az építkezés, mivel a harminc nap még azóta is csak éppenhogy eltelt, hogy a közigazgatási hivatal a soproni városházát tájékoztatta. Vannak nem engedélyköteles tereprendezési munkálatok, a vállalkozó alighanem ilyeneket végeztetett a területen.
Magyar Szilárd, a horgászklubot építtető vállalkozó megkeresésünkre elmondta, egyelőre még nem értesült a fellebbezés eredményéről, mint ahogyan arról sem, hogy a Tó utca lakói a harmadfokú eljárás megindítását fontolgatják.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Mosonmagyaróvári csoport

Újhely Építők–Püski 1–1 (0–1). Gsz.: Tuba, ill. Czafik P. Tovább olvasom