Délmagyar logó

2018. 05. 25. péntek - Orbán 17°C | 27°C Még több cikk.

Több ezer egyetemista személyes adata került nyilvánosságra

Több ezer veszprémi egyetemista személyes adata került fel egy internetes oldalra. Az adatok között szerepel a diákok és édesanyjuk neve, személyi igazolványaik száma, email-címük és az ezekhez tartozó jelszavak, valamint a bejelentett lakcímük is.
Az adatokra a "Jézus Szíve partizánbrigád" bukkant rá az interneten. A Független Hírügynökség levelezőrendszerébe is egy ilyen nevű email-címről érkezett levél. A küldő egy internetes honlap linkjét mellékelte, ahol többek között a következő olvasható: "A kollégiumi jelentkezéssel foglalkozó adatbázist "kaptuk el". A lényeg így is az, hogy több mint 6 ezer hallgató kódja, jelszava, lakcíme, személyigazolvány-száma szabadon letölthető volt hónapokig. Mivel sokan ugyanazt a jelszót használják szinte mindenhová, kimondhatjuk, hogy ez az év egyik legnagyobb adatvesztési botránya." - olvasható a levélben. Az ismeretlen küldő, a hírügynökségnek az egyetemisták adatait tartalmazó oldal szeptember 29-én mentett változatát is mellékelte. Az ügyről a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletén nem tudtak, úgy tudni, egyelőre még nem indult vizsgálat az ügyben. Az adatokra mutató link kedd estére már nem volt elérhető.

Olvasóink írták

  • 1. Conquer 2008. december 08. 19:58
    „Először is: ha valaki elolvassa az adott weboldalt, kiderül, hogy az adatokat nem halászták, mivel az egy teljesen nyilvános könyvtárban voltak, tehát aki oda feltöltötte az adatokat, azt legalább mulasztás terheli és személyes adatokkal való visszaélés miatt felel. Döbbenetes, hogy még most is elérhetőek az adatok (e-mail címek, nevek stb.) Mert hogy a Google cahce szervere megőrizte a titkosítás előtti állapotot.
    Tény, hogy nem a weboldal, hanem a rendszergazda követett el mulasztást. Így most több ezer egyetemista adata kering a neten.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Néhány milliárddal kisebb hiány

Az elmúlt hónapokhoz hasonlóan novemberben is alapvetően a prognózisnak megfelelően alakult az… Tovább olvasom