Délmagyar logó

2018. 05. 27. vasárnap - Hella 16°C | 28°C Még több cikk.

Több ezer hamis kopogtatócédula

Több mint 2000 olyan ajánlószelvényt talált Ferencvárosban a helyi választási iroda, amelyek nem az Állami Nyomdában készültek. Emiatt hétfőn délelőtt a helyi választási bizottság úgy döntött, hogy az érintett három jelölő szervezet jelöltjeinek nyilvántartásba vételét visszautasítja.
Arról is döntöttek, hogy a választás rendje elleni bűncselekmény gyanúja miatt rendőrségi feljelentést tesznek, egyelőre ismeretlen tettes ellen. Az ügy az MDF, a MIÉP és a Magyar Szociális Zöld Párt jelöltjeit érinti.

A főváros IX. kerületében azért van időközi parlamenti választás, mert a polgármester, Gegessy Ferenc lemondott parlamenti mandátumáról. A Helyi Választási Bizottság kötelessége egyebek mellett, hogy a jelöltekre leadott szelvényeket ellenőrizze. Ez egy számítógépes, majd egy "fizikai" ellenőrzés, szemrevételezés. Ekkor tűnt fel a bizottság tagjainak, hogy a szelvények nem egyformák - tájékoztatta a Független Hírügynökséget Horváth Péter, a Helyi Választási Iroda helyettes vezetője.

Érvényes jelölést leadni csak a postán a választóknak kiküldött szelvényekkel lehet. Ezek az Állami Nyomdában készültek. Miután észlelték, hogy különböző szelvények vannak a leadottak között, szakvéleményt kértek az Állami Nyomdától. Ott megállapították, hogy 2200 darab kopogtatócédula nem náluk készült.

Emiatt nem fogadhatóak el hivatalosnak a leadott szelvények és ezért döntött úgy hétfőn délelőtt a Helyi Választási Bizottság, hogy visszautasítja az MDF, a MIÉP és a Magyar Szociális Zöld Párt jelöltjeinek nyilvántartásba vételét. Az indok, hogy nem volt meg a jelöléshez szükséges 750 érvényes ajánlószelvény.

A bizottság ezen felül arról is döntött, hogy a választás rendje elleni bűncselekmény gyanúja miatt feljelentést tesznek, ismeretlen tettes ellen a rendőrségen. A feljelentés most készül, a lehető legrövidebb időn belül a rendőrségre fog kerülni - tájékoztatott Horváth Péter.

Olvasóink írták

 • 2. papaya 2008. december 22. 12:31
  „Szegény Dávid /állandóan magát megválasztató/ Ibolya néni! Vajon eltudja -e vitetni valakivel a balhét?”
 • 1. dodó 2008. december 22. 12:21
  „A Jobbik az MDF feloszlatását kezdeményezheti
  2008-12-21. 22:23

  A Jobbik a ferencvárosi választási csalás konkrét személyi felelősének vagy felelőseinek megnevezésére szólítja fel az MDF-et. Amennyiben a látszatellenzéki párt ezt nem teszi meg, úgy az egész antidemokrata fórumot terheli a felelősség, ezért abban az esetben a Jobbik kezdeményezni fogja az ügyészségnél a törvénytelenül működő párt feloszlatását. A Magyar Gárda Egyesületet ennél jóval kevesebbért is megszüntették első fokon.

  A médiában ügyes figyelemelterelő akciónak bizonyult Herényi Károly állítólagos és ködös feljelentése, mintha ők áldozatok lennének, nem pedig elkövetők. Amennyiben valamely jobbikost értik ismeretlen tettes alatt, én hajlandó vagyok lemondani a képviselőjelöltségemmel járó mentelmi jogomról. Lamperth Mónika politikai tisztje, Dézsi Mihály (A nyugalmazott rendőrezredes, 1994-2002-ig BRFK-szóvivő ezt írja magáról: "A politika világában hat éve veszek részt, 2002 és 2005 között a Belügyminisztérium Politikai Államtitkárságán voltam titkárságvezető." - a szerk.) egyenesen odáig ment, hogy a Jobbik törvény nevében eljáró választási bizottsági tagjával szemben kezdeményez polgári peres eljárást. A rendpártisággal kampányoló MDF-től szánalmas az a magyarázat, hogy a 669 db egy kaptafára hamisított ajánlószelvényt a postaládájukba hozta a Mikulás.
  A Jobbik Magyarországért Mozgalom a rendpártiság valódi képviselőjeként nemcsak kampányszövegek szintjén követel normális Magyarországot, hanem körültekintő vizsgálattal leleplezi a csalókat. A választási bizottság hétfői ülésén nem kegyelmezünk a hitelességét véglegesen elvesztő MDF számára: bizonyítékokkal alátámasztva követeljük a választáson való indulásának megakadályozásán túl a felelős(ök) bíróság elé állítását is, legyen az egy politikai kalandor vagy maga a Gyurcsány-kormányt szavazataival hatalomban tartó párt.

  Szegedi Csanád
  a Jobbik alelnöke, ferencvárosi képviselőjelölt,
  a Magyar Gárda Egyesület alapító tagja”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Budapesten minden pályaudvar üzemel a MÁV szerint

Működik a Keleti-, a Nyugati-, és a Déli pályaudvar is Budapesten. A MÁV szerint a nappalos… Tovább olvasom