Délmagyar logó

2018. 05. 28. hétfő - Emil, Csanád 16°C | 28°C Még több cikk.

Több helyi fellépő az ünnepi heteken

Kiemelt szerepet kap a fertőrákosi Barlangszínház az idei, 49. Soproni Ünnepi Hetek programjában. A Nyári színház a mélygarázsépítés miatt a Petőfi Színház színpadára szorítkozik, a Fő téri színpadon jobbára soproni együttesek lépnek fel – derült ki tegnap a SÜH sajtótájékoztatóján.
A fertőrákosi Barlangszínház kiemelt helyszíne lesz a – június 16-tól július 9-ig tartó – 49. Soproni Ünnepi Hetek programsorozatának – mondta el Horváth Zoltánné, a Pro Kultúra Sopron Kht. kulturális igazgatója. – Itt az operák mellett ezúttal nagyobb számban rendeznek táncszínházi bemutatókat is. Puccini Toscája és a Mozart-emlékévre való tekintettel a Don Giovanni lesz műsoron, ezenkívül az ExperiDance Tánctársulat előadását, a Revans táncművet és az Európai Tánckaravánt nézhetik meg az érdeklődők.
A korábbiaknál nagyobb hangsúlyt fektetnek a soproni együttesek szerepeltetésére. – Az első hétvégét teljesen „soproni ízűvé” kívánjuk tenni – folytatta Horváth Zoltánné, majd elmondta, ekkor lép a Fő téri színpadra többek között a Pendelyes néptáncegyüttes, a Juventus Fúvószenekar és a Soproni Ütősök is, a műsor a Juice koncertjével zárul. Ezalatt végig kézműves-kirakodóvásárt tartanak a téren. – Az ünnepi hetek kísérőfesztiválja, a 22. Régi Zenei Napok is izgalmas programot ígér. Ez alatt a barokk zene Európa-szerte elismert művészei tartanak koncerteket, melyeknek többek között az evangélikus, a Szent György- és a Szent Mihály-templom ad otthont.
– A Nyári színháznak, tekintettel a Petőfi téri mélygarázsépítésre, a Petőfi Színház ad majd otthont – tette hozzá Nyerges Ferenc, a kht. igazgatója. – A műsorban operettek és zenés vígjátékok váltják majd egymást. Igazi csemegének a Kölcsönkért kastély című musical mondható, melynek zenéjét a soproni születésű, de országos hírnévre szert tett Szentirmai Ákos szerezte.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Mintha a szerelmét kínálná meg vele

Az egyik szegedi belvárosi cukrászda fagylaltspecialistája szerint a nők nagy kísérletezők a… Tovább olvasom