Délmagyar logó

2017. 04. 27. csütörtök - Zita 10°C | 24°C Még több cikk.

Több hulladékszállító is felmondta szerződését a településekkel

Az ok egy kormányzati kezdeményezés, amelynek végső célja, hogy ne termelhessen profitot a szolgáltató.
Több hulladékszállító cég is felmondta szerződését a településekkel egy kormányzati kezdeményezés miatt, amelynek végső célja, hogy ne termelhessen profitot a szolgáltató - írja a Magyar Nemzet szerdai számában.

A lap írása szerint az év második felében ezért sok helyen az önkormányzatoknak kell majd biztosítaniuk a szállítást, de nem látszik még, hogy milyen fedezetből.

Nagy György, a Köztisztasági Egyesülés ügyvezetője a Magyar Nemzetnek elmondta: a települések számára rendelkezésre áll egy uniós pályázat, hogy forráshoz jussanak a hulladékszállításhoz szükséges eszközök beszerzésére.

A lap utal Illés Zoltán környezetvédelemért felelős államtitkár korábbi kijelentetésére, amely szerint a hulladékszállítási cégek száma várhatóan csökkeni fog, az ellátási körzetek növekednek, és mivel a szolgáltatók profitot nem termelhetnek, így a következő egy-két évben akár 30-40 százalékkal is csökkenhet a lakossági személyszállítás díja.

Olvasóink írták

 • 5. Roland1000 2013. június 15. 08:30
  „Igazságkereső! Én nem gondolnám, hogy a cégeknek a saját pénzükön el kellene szállítani a szemetünket, és épp azok nem tennének semmit busás haszon nélkül, akik most kampányolásra használják ezeket az eszement intézkedéseket. Hát ki az, aki nem a pénzből él és miért kéne bárkinek is haszon nélkül szolgáltatást végezni?

  C6H1. Nem fogom betenni a kocsimba a háztartási hulladékot és nem fogom ott gyűjteni, és főleg: nem fogom hetente 3e-ért elvinni a legközelebbi szeméttelepre, és ott további összegért elhelyezni. Tegyen így a kormány, ha akar.”
 • 4. igazságkereső 2013. június 13. 08:22
  „Jó lesz -ha azokon a helyeken, ahol a cég felmondta a hulladékelszállítási szerződést! - körül néz egy kicsit az ÁNTSZ is, hiszen hulladékelszállítási kötelezettség áll fenn a szolgáltató részéről népegészségügyi okok miatt!! Néhány milliós rájuk kiszabott bírság lehet, hogy észhez téríti őket és visszaállítják szerződéses kötelezettségeiket!!”
 • 3. _csutak_ 2013. június 12. 09:39
  „A francia Veolia cég bizony profitorientált minden más országban!
  Miért lenne ez itthon másként?
  Miből gondolja a kormány, hogy szembe mehet egy közgazdasági trenddel?”
 • 2. papsajt 2013. június 12. 06:52
  „a szemét szállítást önkormányzati non-profit cégek végzik most is, csak valahol elcsúszott az elmélet.
  sok helyen a haszon lett a cél,hogy lehessen sok prémiumot fizetni, így a profitot könnyű eltüntetni.”
 • 1. C6H12O6 2013. június 12. 06:30
  „Rendelkezésre áll valóban minden az olcsóbb szolgáltatáshoz. Kiviszi mindenki a szemetét a telepre, mint régen. Azért persze befizeti még külön majd a szállítási díjat is pluszban...”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A KENÓ keddi nyerőszámai

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a június 11-i KENÓ-játékban a következő számokat… Tovább olvasom