Délmagyar logó

2017. 07. 22. szombat - Magdolna 20°C | 34°C Még több cikk.

Több iskola nevezett, mint tavaly

Egy évvel ezelőtt nagy sikerrel rendezte meg az Arrabona Futófesztivált a városi sportigazgatóság. Örömteli hír, hogy előzetesen már több iskola nevezett, mint amennyi tavaly összesen elindult.

Tömegsport

Tavaly szeptemberben mintegy ezren tettek eleget a városi sportigazgatóság és a Budapesti Sportiroda felhívásának, hogy részt vegyenek a hagyományteremtő szándékkal életre hívott Arrabona Futófesztiválon. Érdekesség, még kenyai futók is indultak a történelmi belvárosban rendezett viadalon.
Molnár Péter városi sportigazgató: „Azzal a céllal indítottuk el egy esztendővel ezelőtt a futófesztivált, hogy felhívjuk a figyelmet az egészséges életmódra, a mozgás jelentőségére. Úgy érzem, mindezt sikerrel tettük, amit az indulók nagy száma is bizonyít, valamint az, hogy például a kenyaiak ismét bejelentkeztek, hogy elindulnának.”
Ami miatt lehetett egy kis keserűség a szervezőkben, hogy az iskolák csak kis létszámban képviseltették magukat. Szerencsére már most több a jelentkező, mint egy éve.
„Az időpont kötött volt már az előző évben is, s az iskolakezdés után kevés idő maradt arra az oktatási intézményeknek, hogy indulókat toborozzanak. Most viszont mindenképpen pozitív a kép, mert az előzetes nevezések során már többen jelezték részvételi szándékukat, mint ahányan legutóbb összesen indultak. Ugyancsak népszerű a városrészek közötti verseny, mely az első alkalommal is sikeres volt” – tette hozzá a sportigazgató.
Az érdeklődés persze nem véletlen, hiszen komoly pénzdíjakért futnak a versenyzők. Az egyéni távokon például a 10 km győztese 80, a 3,5 km nyertese 50 ezer forintot kap.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Cséren és Peresztegen is újraindulnak

Cséren és Peresztegen is újraindul az őszi, helyhatósági választáson a jelenlegi faluvezető. Bár a… Tovább olvasom