Délmagyar logó

2017. 05. 28. vasárnap - Emil, Csanád 13°C | 25°C Még több cikk.

Több milliárdot csoportosít át a kormány a tartalékból

A legtöbb pénzt, 13,5 milliárd forintot a pénztárgépek cseréjével összefüggésben biztosítja a kabinet.
Több milliárd forintot csoportosít át a kabinet a rendkívüli kormányzati intézkedésekre szolgáló keretből.

A csütörtöki Magyar Közlönyben megjelent határozatokból kiderül, hogy a most elrendelt kifizetések közül a legtöbb pénzt, 13,5 milliárd forintot a pénztárgépek cseréjével összefüggésben biztosítja a kormány a tartalékból, de támogatást nyújtanak például a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémiának, a Marton Éva Nemzetközi Énekverseny előkészítésére és a cserkészszövetségnek is.

A már említett legnagyobb tételt, 13,5 milliárd forintot a pénztárgépek cseréjének és beszerzésének támogatásához biztosítja a kormány, amely arról is határozott, hogy szintén milliárdos költségvetési támogatást - összesen 1090 millió forintot - nyújt a Pesti Vigadó épületrekonstrukciójának befejező III. üteméhez.

A kormány 110 millió forintot ad a Nagykovácsi Kastélypark Komplexum fejlesztéséhez, 140 milliót pedig a Nagyberegi Református Líceum építési munkálatainak befejezéséhez. Döntés született továbbá arról, hogy a miniszterelnök védelmének érdekében "a létesítménybiztosítási intézkedés céljából kijelölt ingatlanok" körének bővítésére 63,2 millió forint tartós és 20,1 millió forint egyszeri átcsoportosítást rendelnek el a tartalékból a rendőrség részére.

A határozatokból kiderül az is, hogy 31 millió forintot juttatnak a 2015-ös Milánói Világkiállításon való részvételhez kapcsolódó kommunikációs feladatok finanszírozására, 50 milliót a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia céljainak támogatására, 30 milliót pedig a Marton Éva Nemzetközi Énekverseny előkészítésére.

Támogatást kapnak a cserkészek is: a Magyar Cserkészszövetség közérdekű feladatai feltételeinek biztosítása érdekében 50 millió forint, a határon túli magyar cserkészszövetségek kapacitásfejlesztéséhez pedig 100 millió forint egyszeri átcsoportosítását rendelte el a kabinet.

Olvasóink írták

  • 1. florian72 2013. augusztus 02. 07:10
    „"A már említett legnagyobb tételt, 13,5 milliárd forintot a pénztárgépek cseréjének és beszerzésének támogatásához biztosítja a kormány,"

    Amit "ADNAK" és ahogyan kitalálták ez minden csak nem támogatás .EZ EGY ÚJABB KKV ADÓ !”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nádfalra sodródott vitorlást mentettek a Velencei-tavon

A rendőrök a trimarán idős tulajdonosát szolgálati hajójukba segítették, míg a vitorlást… Tovább olvasom