Délmagyar logó

2018. 03. 25. vasárnap - Irén, Irisz -2°C | 8°C Még több cikk.

Több mint 112 millió kamerás telefon

Az idén eladott telefonok 38 százaléka, azaz több mint egyharmada rendelkezik beépített kamerával is.

A Gartner legfrissebb felmérése szerint 2005-ben közel 300 millió, pontosabban 295,5 millió mobiltelefon talál gazdára. Az idén eladott telefonok 38 százaléka, azaz több mint egyharmada rendelkezik beépített kamerával is. Tavaly még csupán az eladott készülékek 14 százaléka rendelkezett kép, vagy akár videó rögzítésére is alkalmas kamerával. 

Észak-Amerikában a kamerás mobiltelefonok forgalma valószínűleg eléri a 70 millió darabot, mely közel a felét (47 százalék) teszi ki a tengerentúlon 2005-ben eladott mobiltelefonoknak. Európában 85 millió kamerás készülék talál idén gazdára, mely az összes eladás 55 százalékát jelenti, tehát minden második eladott készülék tartalmaz kamerát. Japában még nagyobb az arány, ott az eladott készülékek 92 százalékában található kép rögzítésére alkalmas eszköz.

3 megapixel, vagy több

A Gartner szerint a beépíttett kamerák árának csökkenése tovább növelheti a kamerás telefonok arányát a jövőben. A következő négy évben az 1 megapixeles beépíthető kamerák ára a felére is csökkenhez. A fejlettebb piacokon, mint például Japán és Dél-Korea a telefonok egyre nagyobb felbontással kerülnek majd piacra.

Az előrejelzések szerint 2009-re a Japánban eladott telefonok fele több mint 3 megapixeles kamerával rendelkezik majd, ilyen modellek már ma is megvásárolhatók. Jelenleg az 1,3 megapixeles felbontás a minimálisan megkövetelt Európában és Észak-Amerikában, 2006-ra azonban ez már 2 megapixelre növekedhet a Gartner szerint.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Milánóban a hó miatt 1500 fa dőlt ki

Egész Észak-Olaszország hó alatt van, néhol a közlekedés is megbénult, a hólánc kötelező. Délebbre a… Tovább olvasom