Délmagyar logó

2018. 03. 19. hétfő - József, Bánk -5°C | 1°C Még több cikk.

Több mint 11 milliárd forint magyar városoknak

Öt kiemelt beruházásról döntött szerdán a kormány, 4 megyei jogú város Miskolc, Zalaegerszeg, Szeged és Hódmezővásárhely város-rehabilitációjáról valamint Fényeslitke-Komoró térségében egy ipari-logisztikai terület megvalósulásáról.
Varju László, a Nemzeti Fejlesztési és Gazdasági Minisztérium államtitkára a kormányszóvivői tájékoztatón beszámolt arról, hogy az 5 beruházás összköltsége 14,7 milliárd forint, amelyből 9,9 milliárd forint uniós forrás.

5,5 milliárd forint jut Miskolc belvárosának és a városmagot elkerülő körgyűrű megépítésére, amelyből 4,23 milliárd lesz az uniós forrás.

Zalaegerszegen 900 millió forint uniós pénzből, összesen 1,5 milliárd forintból a belvárost kívánják felújítani, így a Kazinczy Ferenc és a Piac teret, a Csipkeházat, valamint a Kossuth Lajos utcát.

Szegeden 3,2 milliárd forintból - 2,13 milliárd uniós forrás - folytatódhat a városmag rehabilitációja. Például 36 új hulladékgyűjtőt helyeznek majd ki, 101 díszfát, 1270 cserjét ültetnek és felújítják a közműveket is.

Hódmezővásárhelyen az önkormányzat tulajdonában lévő kulturális és közművelődési intézményeket, egyházi épületeket és a városközpont köztereit újíthatják majd meg a megítélt 1 milliárd forintos támogatásból, amelyen belül 860 millió az uniós forrás.

A Fényeslitke-Komoró térségében 3,5 milliárd forintból megvalósuló ipari-logisztikai beruházás eredményeként egy 160 hektáros korszerű ipari terület jön majd létre. A beruházás összköltségéből az uniós támogatás összege 1,85 milliárd forint. Ez a beruházás a 4 város-rehabilitációval együtt várhatóan 2010-2011-re valósul meg.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Speciális számlázó programot leplezett le az APEH

Több százmillió forintnyi bevételt akart eltitkolni egy kereskedő, a pénztárgépein futó speciális szoftver segítségével. Tovább olvasom