Délmagyar logó

2017. 03. 25. szombat - Irén, Irisz 7°C | 14°C Még több cikk.

Több mint 12 ezren ezren vizsgáznak a szakmai tárgyakból

Pénteken reggel nyolc órától több mint 20 szakmai előkészítő tárgy írásbeli vizsgáival folytatódik a tavaszi érettségi időszak. Az írásbeliken összesen 12 ezer 631 diák vesz rész. Közülük középszinten 11 ezer 713-an, emelt szinten 918-an tesznek érettségi vizsgát - tájékoztatott az Oktatás és Kulturális Minisztérium (OKM).
A diákok jó része közgazdaságtani alapismeretekből és közgazdasági-marketing alapismeretekből teszi le a vizsgát; előbbit körülbelül háromezren, utóbbit valamivel több mint kétezren választották. Sokan döntöttek a vendéglátó-idegenforgalmi alapismeretek mellett is, középszinten összesen 1839-en. Egészségügyi alapismeretekből csaknem hétszázan, elektronikai alapismeretekből hatszázan, gépészeti alapismeretekből több mint ötszázan érettségiznek az idén.

A tavaszi érettségi hétfő reggel a középszintű informatika vizsgával folytatódik, kedden délután a művészeti tárgyakból illetve ének-zenéből lehet érettségizni. Ezzel május 25-én lezárulnak az írásbelik, és június 4-től 10-ig az emelt szintű szóbeli vizsgák következnek.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Eloltották a tüzet Jászapátiban

Jászapáti - Pénteken kora hajnalra sikerült eloltani a tűzoltóknak a csütörtökön délután… Tovább olvasom