Délmagyar logó

2017. 04. 30. vasárnap - Katalin, Kitti 5°C | 16°C Még több cikk.

Több mint 1300 önkormányzat jut plusz forráshoz

Az NGM és a Belügyminisztérium közös pályázatának első fordulójában, a támogatás összértéke 9 milliárd 836 millió 908 ezer forint.
Több mint 1300 önkormányzat kap kiegészítő támogatást a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) és a Belügyminisztérium közös pályázatának első fordulójában, a támogatás összértéke 9 milliárd 836 millió 908 ezer forint.

Tállai András, a belügyi tárca önkormányzati államtitkára a csütörtöki kormányszóvivői tájékoztatón elmondta, hogy az április 30-i határidőig 1345 pályázat érkezett be, ezek mindegyike kapott forrást.

Az államtitkár tájékoztatása szerint a legkisebb összeget, 249 ezer forintot a Békés megyei Kertészsziget önkormányzata kapja, míg a legnagyobb támogatásban, 201 millió 103 ezer forintban Szombathely részesül. A részletes listát a tárca honlapján teszik közzé.

Ismertette, hogy a két minisztérium képviselőiből álló bíráló testület számos körülményt figyelembe vett, így például az önkormányzatok kötelező feladatait, az esteleges adósságrendezési eljárásokat, vagy olyan gazdaságot befolyásoló tényezőket mint egy jogerős bírósági döntés.

Tállai András jelezte, hogy a forrás elosztásánál az arányosság és méltányosság elvét követték, s számításba vették egyebek mellett a közoktatási feladatokat, a helyi adó mértékét, az aránytalanul magas költségvetési hiány-tervezést, és a szállítói tartozások mértékét.

Az államtitkár arról is beszámolt, hogy a most felosztott 9 milliárd 836 millió 908 ezer forintos keret része az idei évre elkülönített 43,8 milliárd forintnak; a fennmaradó összeg elosztásáról további pályázatokon döntenek.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Biomassza kazánt avatott Orbán Viktor

Orbán Viktor felavatta a Hungrana Kft. új biomassza kazánjait a Fejér megyei Szabadegyházán. Tovább olvasom