Délmagyar logó

2018. 06. 18. hétfő - Arnold, Levente 19°C | 25°C Még több cikk.

Több mint 307 ezren igényeltek diákhitelt tíz év alatt

Több mint 307 ezren igényelték az elmúlt tíz év alatt a diákhitelt - közölte a Diákhitel Központ az MTI-vel. Az évforduló alkalmából roadshow-t, nyílt napokat szerveznek országszerte.
A kormány 2001. április 27-én hozta létre a jelenlegi Diákhitel Központ Zrt.-t, és az első hallgatói hitelek folyósításával 2001. október közepén kez

dődött meg a hazai diákhitelezés története.A Diákhitel Központ tájékoztatása szerint az elmúlt tíz évben a hitelben részesülők száma meghaladta a 307 ezret, a kihelyezett hitelösszeg pedig a 210 milliárd forintot.

A tizedik születésnapot nagyszabású roadshow-val, nyílt napokkal és koncertekkel ünnepli a Diákhitel Központ. Az április 12-től öt magyarországi várost (Debrecent, Szegedet, Pécset, Győrt és Budapestet) érintő roadshow minden állomása két részből áll: délelőttönként-kora délutánonként az adott városok felsőoktatási intézményeiben nyílt napokat, előadásokat tartanak, pénzügyi és karriertanácsokkal, nemzetközi ösztöndíj-lehetőségek ismertetésével segítik a hallgatókat. A rendezvények esténként az adott városok koncerttermeiben és klubjaiban koncertekkel folytatódnak.

A magyarországi diákhitelrendszer az eddigi tapasztalatok alapján kimagasló sikerrel működik, az eredeti koncepción (amelynek lényege a társadalmilag igazságos, önálló, egyéni döntés alapján igénybe vehető, piaci finanszírozású hitelrendszer) nem kellett különösebben változtatni - olvasható a közleményben.

A diákhitelt alanyi jogon vehetik igénybe a 40 év alatti egyetemi, főiskolai hallgatók. A diákok havi 15, 21, 25, 30, 40 és 50 ezer forintot igényelhetnek. Az államilag támogatott képzésben tanulók szemeszterenként maximum 200 ezer forintot vehetnek fel, míg a költségtérítéses képzésben részt vevő diákok legfeljebb 250 ezer forinthoz juthatnak hozzá.

Olvasóink írták

  • 2. jozko 2011. április 08. 17:50
    „Nem lehet elég korán kezdeni-időben meg kell tanulni-
    a felelőtlenséget.

    Tisztelet a kevés kivételnek!”
  • 1. deszkás 2011. április 08. 08:32
    „Lesz ennek böjtje is,csak később.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A kistarcsai középiskola bezárása ellen tüntettek helyiek és a Jobbik

Mintegy 200-300 ember tüntetett a kistarcsai Flór Ferenc Egészségügyi Szakközépiskola és Gimnázium… Tovább olvasom