Délmagyar logó

2017. 02. 27. hétfő - Ákos, Bátor 1°C | 12°C Még több cikk.

Több mint 5200 trafik nyitott meg

A Nemzeti Dohánykereskedelmi Nonprofit Zrt. kerekasztal-beszélgetést rendezett csütörtökön.
Már több mint 5200 nemzeti dohánybolt megnyitott, egységes arculattal, az elvárásoknak megfelelően - tájékoztatott a Nemzeti Dohánykereskedelmi Nonprofit Zrt. csütörtökön.

A közlemény szerint a július 1-jétől működő új dohánytermék-kiskereskedelmi rendszer elindulásáról, illetve a további lépésekről és elvárásokról a társaság kerekasztal-beszélgetést rendezett, amelynek célja a szakmai egyeztetés és az együttműködés megerősítése volt.

A csütörtöki megbeszélésen részt vett a Nemzeti Adó- és Vámhivatal, a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság, a Magyar Dohány Kiskereskedők Egyesülete, a BAT Pécsi Dohánygyár Kft., a Continental Dohányipari Zrt., az Imperial Tobacco Magyarország Kft., a JTI Hungary Zrt. és a Philip Morris Magyarország Kft.

Az egyeztetés résztvevői egyetértettek abban, hogy a nemzeti dohányboltok működőképességének és jövedelmezőségének biztosítása kulcsfontosságú a dohánytermék-kiskereskedelmi rendszer és a magyarországi dohánypiac megfelelő, legális működése szempontjából. Az illegális kereskedelemnek a fogyasztók, az állam és a dohánypiaci szereplők számára is súlyosan hátrányos következményei vannak, ezért a feketekereskedelem visszaszorítása közös érdek - áll a közleményben.

Olvasóink írták

 • 9. vélemény 2013. július 12. 14:02
  „Látom a többség itt nem dohányzik. (Én sem)
  A többieknek meg egy újabb lökés lehet a leszokás felé vezető úton. :)
  Aki viszont az ismeretlen eredetű és összetételű csempészárút választja az megérdemli a sorsát.”
 • 8. +36 2013. július 12. 13:32
  „.....mégis bosszantó a kormány arroganciája, hozzá nem értése, pofátlansága!

  Ilyenek voltak, ilyen nagyképű, semmihez sem (azaz a harácsolás az kivétel!) értő bagázs.
  A másik sem különb!
  Mindkét fél maffiát kiállt a másikra....Így is van mindkét párt összefonódott az alvilággal.
  EZEKRE SZAVAZZUNK???”
 • 7. zsozso64 2013. július 12. 10:21
  „Hát azért ehhez már tényleg gátlástalan, felsőbbrendűségtől csicsogó szemlélet kell! Ez egyszerűen...vérlázító!
  Nem elég, hogy ezt a gazdasági és politikai hazaárulást végigverik a parlamenten, legyömöszölik az emberek torkán, még van pofájuk itt pöffeszkedni. Már 5200 helyen a dohánykereskedelemben is az Ő akaratuknak megfelelő módon történik a gazdaság kizsigerelése, kifosztása! A szerencsétlen dohánygyártó cégek mellé (anyira azért nem sajnálom őket, de jelen helyzetben talán érdemes a jogos érdeket szemelőt tartani) vagy vele szemben felsorakoztattak egy csomó "ellenséget" és rá akarják bírni őket, hogy közösen küzdjenek a ( lassan de biztosan ) megjelenő cigarettacsempészet ellen! A megtámadottak védjék meg őket, és biztosnak hitt, kiszámított nyereségüket! Nem semmi! Hogy az egész ne legyen túlságosan felülről irányítottnak tűnő diktátum szerű rendezvény, bepréselték a Magyar Dohány Kiskereskedők Egyesülete című valamit!!!!! Kik ezek??? Valami érdekvédelmi szervezete a dohányárusoknak??? És melyikeknek? Akik elveszítették a cigarettakereskedelmi jogosultságukat vagy amelyikek most nyerték meg??? Persze vélelmezem, hogy az utóbbi. Tehát a koncesszióval együtt a kormány egyből csinált új arisztokratáinak egy szakszervezetet is??? Azt csak remélni tudom, (bár semmi esélyem rá) hogy ezen érdekvédők költségeit nem költségvetési forrásból fedezik! Bízom abban, hogy a választások után ujjá alakuló demokrácia ellen, még ez a friss, és energikus érdekvédelmi egyesület sem tudja majd megvédeni azokat, akik részt vettek, és vesznek gazdasági bűncselekményekben!”
 • 6. Mákonyaáfonya 2013. július 12. 09:10
  „Szentmihályon nincs,pedig gondolom ott is pályázott valaki...meg is nyerhette de biztos bevitte Szegedre,ugyanis nincs helyhez kötve!!! Szegedhez tartozik...így jártak ott az emberek!!------jó,hogy már nem dohányzok...van egy két régi,"igazán" trafik ahol nincs cigi,pl.:kárász u.sarkánál....ez csalódás!
  Esetleg tudnám ajánlani a döntéshozóknak a nemzeti kenyérboltokat,a kisboltokba meg vennénk a felvágottat...”
 • 5. roxper 2013. július 12. 08:38
  „Megnyitott, de van ahol 60 méteres sugárban van 5 trafik név alatt futó vegyesbolt, meg van ahol km-eket kell menni, hogy bagót lehessen venni. Nem dohányzok, nem vagyok érintett, ahogy a felsőoktatás sem érintett, de még e-útdíjat sem fizetek közvetlenül, csak közvetve fogok az emelkedő árak miatt, mégis bosszantó a kormány arroganciája, hozzá nem értése, pofátlansága!”
 • 4. Tiszthelyettes 2013. július 12. 08:32
  „2-3, ti csak azt várjátok, hogy a vizitdíjas-draskovics-csomagos ferencetek visszatérjen. A trafikokkal is csak az a nagy bajotok, hogy nem a ti kutyáitok kölyke nyerte (Pedig az is, csak az nem hírérték...). Savanyú a szőlő?”
 • 3. bicikliör 2013. július 12. 08:17
  „Kicsinyuszi jól beszélsz...én ist azt remélem,ez az ország megérdemel egy tisztességes kormányt,ezekre meg száradjon rá a cigarettájuk és a nagykabátjuk.”
 • 2. Kicsinyuszi 2013. július 12. 07:08
  „Azt mondom, inkább a feketekereskedelem mint a trafikok :) Bár hálistennek én nem dohányzom, de inkább vennék csempészett cigit, minthogy olyanokat gazdagítsak, akik azért jutottak Trafikhoz, mert fideszesek :)
  Remélem jövőre kormányváltás lesz, és visszahozzák azt, hogy mindenki árulhat dohányterméket. Így aztán a trafikok maguktól zárnának be ^^”
 • 1. KamuNeni 2013. július 12. 00:02
  „Mit varnak el?? 5200 az egesz orszagra rohejesen pici szam. Persze hogy burjanzani fog a fekete kereskedelem.”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A KENÓ csütörtöki nyerőszámai

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a július 11-i KENÓ-játékban a következő számokat… Tovább olvasom