Délmagyar logó

2018. 01. 22. hétfő - Vince, Artúr -4°C | 4°C Még több cikk.

Több mint egymillió szja-bevallást vár még a NAV

A határidő május 21-én, hétfő éjfélkor jár le.
Több mint egymillióan nem nyújtották még be szombatig a 2011. évi szja-bevallásukat a Nemzeti Adó- és Vámhivatalhoz (NAV). A határidő május 21-én, hétfő éjfélkor jár le - hívja fel a figyelmet a NAV szombati közleménye.

Az adóhatóság az idén összesen mintegy 4,5 millió szja-bevallást vár az adózóktól.

Emlékeztetnek: május 21-ig lehet rendelkezni a személyi jövedelemadó 1+1 százalékáról is. Ha a magánszemély már benyújtotta a bevallását, és ahhoz rendelkező nyilatkozatot nem csatolt, lehetősége van arra, hogy a határidőig a bevallásától függetlenül rendelkezzen az 1+1 százalékról. A rendelkező nyilatkozaton fel kell tüntetni a civil szervezet adószámát, illetve az egyház, költségvetési előirányzat technikai számát, és a rendelkezést zárt - a rendelkező magánszemély adóazonosító jelével ellátott - borítékban elhelyezve postán vagy személyesen lehet eljuttatni az adóhatósághoz.

Ugyancsak május 21-ig kell megfizetni a bevallásban megállapított pótlólagos személyi jövedelemadót. Azok a magánszemélyek, akiknek fizetési kötelezettségük nem haladja meg a 100 ezer forintot, ám azt egy összegben nem tudják teljesíteni, - a bevalláson feltüntetve - idén is élhetnek a legfeljebb 4 havi pótlékmentes részletfizetés lehetőségével.

Fontos változás azonban, hogy idén az első részletet a bevallás benyújtásának határidejéig, 2012. május 21-ig meg kell fizetni - figyelmeztet a NAV.

Az esetleges tartozását a magánszemély belföldi bankszámlájáról történő átutalással, az adóhatóság kijelölt ügyfélszolgálatain bankkártyás fizetéssel és postai készpénz-átutalási megbízással is teljesítheti. Postai átutaláshoz csekket a Nemzeti Adó- és Vámhivatal ügyfélszolgálatain lehet igényelni.

A NAV arra is felhívja a figyelmet, hogy a munkaviszony évközi megszüntetésékor kiállított adatlap, valamint a különböző kifizetőktől kapott igazolások nem pótolják az adóbevallást, továbbá, hogy az ellátásban részesülő álláskeresőknek is bevallást kell készíteniük!

Akik az utolsó napokra halasztották a bevallások elkészítését, azoknak segítséget nyújthat a Nemzeti Adó- és Vámhivatal honlapján elérhető két kisfilm is - áll az adóhatóság közleményében.

Olvasóink írták

  • 1. Jozsoci 2012. május 20. 04:52
    „Ennyi Pató Pál!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A nyomtatott sajtót népszerűsíti a mai Sajtófesztivál

A rendezvényt immár hatodik alkalommal rendezik meg Budapesten, a Vörösmarty téren. Tovább olvasom