Délmagyar logó

2017. 08. 22. kedd - Menyhért, Mirjam 14°C | 24°C Még több cikk.

Több mint ezer megawatt igény szélerőmű építésére

A meghirdetett 410 megawatt szélerőmű kapacitásra összesen 1.117,75 megawattnyi pályázat érkezett 68 pályázótól a Magyar Energia Hivatalhoz - közölte a hivatal hétfőn.
A pályázatokat hétfőn délelőtt kellett beadni, és azokat a hivatal elnöke által kinevezett öttatú bizottság bírálja el.

A hivatal honlapján felsorolt pályázók között van például a Greenergy Szélenergetikai Befektető Kft., az Iberdola Renovables Magyarország Kft. több projekttel. A pályázatokon van aki néhány kilowatt kapacitásra adott ajánlatot, de nagyobb projektek jellemzően az 50 megawatthoz közelítenek.

A 410 megawatt kapacitásból 280 megawattot az E.ON Észak-dunántúli Áramhálózati Zrt. és az ÉMÁSZ Hálózati Kft. a területére együttesen hirdették meg, míg a fennmaradó 130 megawattot az ország többi részén - az E.ON Dél-dunántúli Áramhálózati Zrt., DÉMÁSZ Hálózati Elosztó Kft., az ELMŰ Hálózati Kft. és az E.ON Tiszántúli Áramhálózati Zrt. együttes területén - lehet megépíteni.

A Magyar Energia Hivatal korábbi tájékoztatása szerint jelenleg mintegy 200 megawatt a megépített szélerőmű kapacitás abból a 330 megawattból, amire korábban engedélyt adott.

Olvasóink írták

  • 1. nyomdasz63 2010. március 02. 08:04
    „Jól tudom,hogy a "szénipari szerkezetátalakítás" mellett a saját részre otthon termelt energiatöbblet felvásárlási kötelezettség ,valamint az uniós "zöldenergia" %-os felhasználása is be van építve,emeli az áram árát ?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Jogsértő Ferencváros parkolási koncessziós tendere

A fizető parkolóhelyek 10 éves üzemeltetésére a IX. Kerület Ferencváros Önkormányzata által kiírt… Tovább olvasom