Délmagyar logó

2017. 09. 21. csütörtök - Máté, Mirella 11°C | 17°C Még több cikk.

Több mint ezren érdeklődtek a nevelőszülői hivatás iránt

A kormány célja az, hogy a bentlakásos intézmények helyett a személyre szabott törődést és gondoskodást biztosító családban nőjön fel a 21500 állami gondozott gyerek.
Eddig 1 050 fő jelentkezett vagy érdeklődött a nevelőszülői hivatást népszerűsítő országos kampány során - írta szerdai számában a Magyar Nemzet Kothencz Jánosra, az Ágota Alapítvány elnökére hivatkozva.

Az országos akciót a kormány 25 millió forinttal támogatja.

Magyarországon 21 500 gyermek él állami gondoskodásban, akik tartósan vagy átmenetileg elkerültek vér szerinti szüleiktől, családjuktól. A kormány célja az, hogy a bentlakásos intézmények helyett a személyre szabott törődést és gondoskodást biztosító családban nőjenek fel. Éppen ezért 2014-től 12 éven aluli gyermeket néhány speciális esettől eltekintve kizárólag befogadó szülőnél lehet majd elhelyezni.

Olvasóink írták

 • 4. istvang58 2013. április 18. 11:33
  „Kedves döngicse!
  Én is szívesen elszámolnák a pénzel, ha a saját gyermekeim után én is ennyit kapnék mint a nevelőszülők.
  Ha valaki egy gyermek felnevelését, eltartását vállalja, akkor menjen el dolgozni és ne az adófizetők pénzére támaszkodjon.”
 • 3. toth.andras.akos 2013. április 18. 10:57
  „Én is azon kezdtem el gondolkozni, hogy az óriási érdeklődés nem azt mutatja-e, hogy néhányan így próbálnak kiutat találni a pénztelenségből, mnkanélküliségből, de nem tudok erről az egészről semmit, így inkább csöndben maradok. Mindenesetre igen nehéz, de mégis nemes feladat megadni egy szerencsésebb sorsra érdemes kisgyereknek azt, amit a biológiai szüleitől nem kaphat meg.”
 • 2. döngicse2 2013. április 17. 15:14
  „istvang58
  Aki így tudja,ne irigykedjen,legyen nevelőszülő,Te is!Majd megtudod mennyi az a rengeteg pénz,mert el kell ám azzal számolni!
  Aki ezt üzletnek nevezi,próbálja ki!”
 • 1. istvang58 2013. április 17. 08:32
  „Igen jó üzlet ez, hiszen az állam rengeteg pénzt ad a nevelőszülőknek!! A családipótlék elenyésző összeg, a rendes csládban nevelődő gyermekeknek miért nem ad ennyi pénzt??? Nem futja az adófiozetők pénze?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nem hivatalos eljárásban cselekedtek az izsáki rendőrök

A Népszabadság értesülése szerint a férfi kihallgatásáról nem készült szabályos jegyzőkönyv. Tovább olvasom