Délmagyar logó

2017. 11. 24. péntek - Emma 4°C | 11°C Még több cikk.

Több mint félmilliárd hét cégnek

Sikeresen szerepeltek a megyei cégek a Gazdasági és Közlekedési Minisztérium SMART Hungary- pályázatán. Hét cég fejlesztési elképzeléseit érdemesítette támogatásra a bírálóbizottság.
A Gazdasági és Közlekedési Minisztérium fejlesztési célok támogatására kiírt SMART Hungary-pályázatainak nyerteseiről még tavaly decemberben döntött a szakmai bírálóbizottság. Az eredményes cégek képviselőinek nemrég adta át Csillag István szakminiszter a döntést tartalmazó dokumentumot. A két SMART-pályázaton nyertes hatvannégy cég összesen mintegy ötmilliárd forint vissza nem térítendő támogatásban részesül.

A nyertesek hozzávetőleg negyvenhétmilliárd forint összértékű beruházást valósítanak meg, s ezekkel csaknem 3200 új munkahelyet alakítanak ki. A legújabb SMART-pályázaton a megyei társaságok igencsak sikeresen szerepeltek, hiszen a hatvannégy nyertes között hét régióbeli található.

A Federal Mogul Sealing Systems Hungária Bt. százmillió forintot kapott egymilliárdos fejlesztéséhez. Kalmár Balázs ügyvezető elmondta, a most négyszáz munkatársat foglalkoztató cég létszáma legalább százzal gyarapszik. Tavaly ősszel avatta fel a társaság ötezer négyzetméteres új gyártócsarnokát, s múlt évi forgalma tizenegymillió euró volt. Már az idén másfélszeres forgalomnövekedéssel számol az autóbeszállító cég.

A Mosonpack Kft. nyolcszázmillió forintba kerülő hullámpapír csomagolóeszközt gyártó-feldolgozó üzemének létesítéséhez kapott hetvenötmillió forint vissza nem térítendő támogatást. Pankotainé Lux Margit a Kisalföldnek elmondta, a most tizennyolc munkatársat foglalkoztató cég újabb huszonöt-harminc munkatárs felvételével és a befektetéssel arányos forgalomnövekedéssel számol.

A Philips Industries Magyarország Kft. győri gyárában bővíti a DVD-lejátszó és -újraíró készülékeinek gyártókapacitását. Ehhez kapott százmillió forintos támogatást. Valamivel kevesebb, kilencvennégy és fél millió forintos támogatást nyert a Hungarian Alliance Logisztics Kft. A társaság közép-európai Renault–Nissan alkatrész-raktározási és logisztikai központot hoz létre Győrben.

A Pannon Baromfifeldolgozó és Értékesítő Kft. mintegy kétszáznyolcvanmilliós fejlesztéséhez ötvennégymillió forint támogatást kapott a pályázaton. Rimányi Henrik ügyvezető igazgató úgy nyilatkozott, szeretnék, ha nagymértékben javulna az eszközök kihasználása és a munka hatékonysága. Védőgázas vákuumcsomagoló berendezést helyeztek már üzembe, korszerű darabolópályákat szerelnek fel. Az év második felében áttérnek a két műszakos termelésre. A most hétszáznegyven munkatársat foglalkoztató cég az óesztendőben tizenhárom és fél millió baromfit dolgozott fel, idén több millióval szeretné ezt növelni.

A Graboplast-konszern idén másfél milliárd forintot költ a tatabányai, négy méter széles padlókárpitot gyártó kapacitásának bővítésére. Ehhez kapott a konszern százmillió forintos támogatást. Mint Bori Tibor, a Graboplast pénzügyi igazgatóhelyettese elmondta, a fejlesztés hasznaként a Grabofloorban nyolcvan százalékkal nő a gyártási kapacitás, s eléri majd az évi tizennyolcmillió négyzetmétert. A tatabányai gyárban harminccal bővül majd a foglalkoztatottak száma. Az üzemben a fejlesztés előkészítése már az év elején megkezdődött, s az a cél, hogy még az első negyedévben a fejlesztés befejeződjön.

A Wolf-Plastics Csomagolási és Recycling Kft. száz százalékban osztrák tulajdonú cég, tizenkét éve termelnek fertőszentmiklósi üzemükben. André László ügyvezető igazgató közlése szerint a műanyag-feldolgozó cég sokféle kerek és ovális fröccsöntéssel készülő vödröt gyárt, egyebek között a festékipar számára. Nyolcvanöt munkatárssal, négy műszakban dolgozva tavaly két és fél milliárd forgalmat értek el. A társaság mostani hétszázötvenmilliós fejlesztéséhez kap százmilliós támogatást. A fejlesztés márciusban kezdődik és októberig szeretnék befejezni.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Új variánsban fenyeget a MyDoom vírus

Csütörtök reggel ütötte fel a fejét az interneten a hét elején megjelent, azóta… Tovább olvasom