Délmagyar logó

2017. 12. 15. péntek - Valér 6°C | 13°C Még több cikk.

Több mint kétezer kerékpáros vett rész a Balaton-kerülő BringaMánián

A résztvevők idén is több távon indulhattak: a kisgyermekes családoktól az igazi profikig.
Kétezer-háromszáz túrázó választotta szombaton a hosszúhétvége programjául a Balaton-kerülő túrát, a BringaMániát, amely már tizenöt éve az ország egyik legnagyobb bringás sporteseményének számít.

A szervezők tájékoztatása szerint a 15. McDonald's BringaMánia Balatonkör résztvevői idén is több távon indulhattak, így a kisgyermekes családoktól az igazi profikig mindenki megtalálhatta a számára legmegfelelőbbet. A két nagyobb táv, az egész napos 206 kilométeres Balatonkör és a gyakorlott túrázók körében népszerű, a Balaton keleti medencéjét megkerülő 85 kilométeres Kiskör mellett a családok számára ideális 25 kilométeres Családi Kört és a legkisebbeknek szánt 5 kilométeres Köröcskét is választhatták a bringások.

A résztvevők óriási számát mi sem mutatja jobban, minthogy a közösen megtett mintegy 380 000 kilométer éppen elegendő lenne a Holdra való eljutásra is - olvasható a szervezők közleményében.

A BringaMánia program és a Balatonkör esemény egyik fontos célja a családok, ezen belül is elsősorban a gyermekek sportra ösztönzése. Ezért a tizenöt évnél fiatalabbak ingyen vehettek részt a hosszabb túrákon, a Családi kör és a Köröcske pedig mindenki számára ingyenes volt. A reggeli eső ellenére több kisgyermek is rajthoz állt a Kiskörön is. A legidősebb induló hatvankilenc évesen a legkomolyabb kihívást választotta, és a "Nagykörön" indult el.

A rendezvény központja Balatonföldváron volt, innen indultak és ide is tértek vissza a bringások. A rajtterület számos családi program, biciklis játék mellett több olyan programnak is helyszínt adott, amelyek 2014 legnagyobb sporteseményéhez, a brazíliai futball-világbajnoksághoz kapcsolódtak. Így például focikupát rendeztek 50 állami gondozott fiatal részvételével a strandon található homokos pályákon.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A külhoni szavazatok 95 százaléka a kormány nemzetpolitikájának legjobb visszaigazolása

A választások során bebizonyosodott, hogy nagyon nagy az érintettek elkötelezettsége a közügyek… Tovább olvasom