Délmagyar logó

2017. 08. 18. péntek - Ilona 18°C | 32°C Még több cikk.

Több mint százmillió 38 településnek

A megyei területfejlesztési tanács 113 millió 755 ezer forintot osztott szét 38 önkormányzat között.
Idén utoljára osztott pénzt csütörtöki győri ülésén a megyei területfejlesztési tanács. Egy hónappal ezelőtt a területi kiegyenlítést szolgáló alap, most a céljellegű decentralizált (céde) előirányzat, valamint az előre nem látható károk helyreállítására szolgáló vis maior keret merült ki. Előbbire így már nem is lehet pályázni, utóbbira igen, de a kérelmeket a testület a Belügyminisztériumhoz továbbítja.
A második féléves céde-keretből 34 önkormányzat 96 millió 43 ezer forintot kért és 94 millió 520 ezret meg is kapott. A támogatással 176 millió forintnyi fejlesztés valósulhat meg.

A legtöbben (Babót, Bogyoszló, Csorna, Fertőszentmiklós, Gyóró, Győrsövényház, Kajárpéc, Mórichida, Rábapordány, Rábcakapi, Szilsárkány) a polgármesteri hivatal felújítását-átalakítását végezhetik el, de jó néhány ravatalozórekonstrukcióra (Dénesfán, Dörben, Győrladaméron, Győrújfalun, Himodon, Kópházán, Rétalapon) is sor kerülhet ősszel. A legnagyobb összeget, 5–5 millió forintot Győr- újbarátnak (a faluház és művelődési otthon belső berendezésére), illetve Győrújfalunak, Kajárpécnek és Kópházának ítélték oda.

A tanács tagjai jóváhagyták azt is, hogy a május 18-i felhőszakadás által az utakban és a csapadékvíz-elvezető rendszerekben keletkezett károk helyreállítását Bakonypéterd, Écs, Gyömöre, Győrújbarát, Pannonhalma, Ravazd, Sokorópátka és Táp esetében összesen 19 millió 235 ezer forinttal segítik.

 A nyertes önkormányzatok listája >> 
A nyert összegek listája >>

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A Beckham-effektus

Rohamra indultak a brit férfiak a szőrtelenítő készítményekért David Beckham egy plakátjának… Tovább olvasom