Délmagyar logó

2017. 08. 19. szombat - Huba 20°C | 35°C Még több cikk.

Több panasz

Egyharmaddal is több panasz érkezett az idei második negyedévben a biztosítók ellen a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletéhez (PSZÁF), mint egy évvel korábban. Az adatok a PSZÁF új hírlevelében olvashatók.
Az idei első negyedévi 406 panasszal szemben a második negyedévben 445 panasz érkezett a PSZÁF-hoz a biztosítókkal szemben. A múlt év második negyedében érkezett 325 panasszal szemben a növekedés az idén több mint 36 százalékos.
Továbbra is a kötelező gépjármű-felelősségbiztosítások ellen teszik az ügyfelek a legtöbb panaszt (62 százalék). (Nemrégiben erről külön jelentést készített a felügyelet, és egy ajánlástervezetet is kidolgozott a biztosítóknak az ilyen károk rendezéséről. A tervezetről most alakítják ki álláspontjukat a biztosítók.) Második helyen állnak a lakásbiztosítások miatt beadott panaszok a teljes lista 10 százalékával. Harmadik a sorban a cascobiztosítás 4,5 százalékkal, míg negyedik a baleset- és betegbiztosítás a panaszok 3,6 százalékával.
A legtöbb panasz (az összes kétharmada) a kárügyintézések elhúzódását kifogásolja. Az ügyviteli kérdések állnak a második helyen 19 százalékkal, majd a kárigény elutasítása következik 15 százalékkal. A sor negyedik helyén áll csak 12,6 százalékkal a kártérítési összeg nagysága, vagyis amikor az ügyfél kevesli azt az összeget, amit a biztosító fizet neki. (mti)

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Felcsút

1 (0) Gyirmót 2 (0)

Felcsút, 700 néző V.: Solymosi. Tovább olvasom