Délmagyar logó

2018. 04. 26. csütörtök - Ervin 14°C | 25°C Még több cikk.

Több pénzből gazdálkodhat az igazságszolgáltatás

A bíróságok részére 548, míg a Kúria számára 70 millióval több forrást biztosít a jövő évi költségvetés.
Több pénzből gazdálkodhat jövőre az igazságszolgáltatás: a bíróságok részére 548 millió forinttal, míg a Kúria számára 70 millió forinttal több forrást biztosít a 2014. évi költségvetés - közölte Rétvári Bence.

A közigazgatási tárca parlamenti államtitkára kiemelte: a 2014. évi költségvetés a céloknak megfelelően lehetővé teszi a bírósági eljárások gyorsítását, valamint különböző fejlesztések és beruházások megvalósítását. A következő esztendőben lényegesen több forrás jut az igazságszolgáltatás fejlesztéseinek finanszírozására is - fűzte hozzá.

A parlamenti államtitkár kifejtette: jövőre a járásbíróságok, a törvényszékek és az ítélőtáblák 548 millió forinttal nagyobb keretből gazdálkodhatnak 2013-hoz képest. A Kúria 70 millió forinttal nagyobb összegből végezheti tevékenységét, mint 2013-ban.

A 2014. évi költségvetés elősegíti a bírósági épületek felújítását. Erre a célra tízszer több forrás jut jövőre az előző évinél, ez 50 millió helyett 500 millió forintot jelent.

Hozzátette: régóta szükséges fejlesztések fedezetét tartalmazza a jövő évi költségvetés. Ennek megfelelően jelentősen nő az igazságszolgáltatást érintő beruházásokra fordítandó összeg az előző évhez képest. A 2014-es büdzsé erre a célra 3,39 milliárd forintot irányoz elő, ez a 2013-as forrás három és félszeresét jelenti. Ez magában foglalja a Debreceni Járásbíróság és a Ceglédi Járásbíróság 2014. évre tervezett beruházásainak kiadásait. A Pest megyei bíróság épületének rekonstrukciójára jövőre 4,4 milliárd forint jut - sorolta.

Ahogy a többi ágazat, az igazságügy is inflációs ráta feletti forrásgyarapodással számolhat a jövő évre. A beruházások mértékének bővülése azonban a korábbi esztendőkhöz képest érezhető elmozdulást hozhat - állapította meg a parlamenti államtitkár.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Elakadt autó a vágányokon, zárlat, elromlott vasúti jelző - a Mávinform jelenti

Kál-Kápolna és Erdőtelek között egy ideig nem jártak a vonatok. Tovább olvasom