Délmagyar logó

2018. 04. 20. péntek - Tivadar 12°C | 21°C Még több cikk.

Több pénzt a rendőrségnek és a koraszülöttmentésre

A rendőrség és a koraszülöttmentés jövő évi helyzetén javítana a Fidesz és a KDNP. A 2009-es költségvetési törvényjavaslatban 3 milliárd forintot csoportosítanának át vidéki rendőrörsök létesítésére, illetve a körzeti megbízotti hálózat bővítésére. Soltész Miklós (KDNP) pedig a javasoltnál 86 millió forinttal több forrást különítene el a koraszülöttmentésre.
Lázár János (Fidesz) hétfői sajtótájékoztatóján hangsúlyozta: jelenleg a 3013 körzeti megbízotti hely közül 818 betöltetlen. Ez szerinte azt jelenti, hogy ennyi településen nemhogy rendőrség nincs, de meg rendőrt sem látnak az emberek. A politikus mindeközben úgy látja, hogy az országban drasztikusan romlik a közbiztonság, a rendőrséget pedig lefoglalja a különböző politikai megrendelések teljesítése.

Soltész Miklós (KDNP) a koraszülöttmentés nehéz helyzetére hívta fel a figyelmet. Utalt arra, hogy 2007-ben a kormány megszüntette a koraszülöttmentéssel foglalkozó alapítványt, jövőre pedig csak 287 millió forintot kíván koraszülöttmentésre fordítani. A kereszténydemokrata képviselő azt indítványozza, hogy ezt a 287 millió forintot bővítsék további 86 millióval. A képviselő az Egészségügyi Minisztérium fejezetén belül csoportosítana át, úgy, hogy csökkentené a tárca kommunikáció kiadásait.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Antall Józsefre emlékezett az Országgyűlés

Egyperces néma felállással kezdődött az Országgyűlés hétfői ülése, a képviselők Antall József… Tovább olvasom