Délmagyar logó

2017. 11. 17. péntek - Hortenzia, Gergő 6°C | 9°C Még több cikk.

Több rekord is megdőlt

a csütörtöki közgyűlésen

– Több rekord is megdőlt a csütörtöki estébe nyúló közgyűlésen – mondta Balogh József győri polgármester a tegnapi városházi sajtótájékoztatón. A rendszerváltás óta nem volt példa arra, hogy egy napirendi pontot 8 óra 20 percen át tárgyaljon a közgyűlés, hogy 11 polgár szólaljon fel, és hogy 41 módosító indítvány hangozzon el. Most ezt történt a rendezési terv vitájakor, amelyet – ahogy arról tegnapi számunkban beszámoltunk – egyhangúlag fogadott el a testület. Az ülésen egyébként 15 kérdés hangzott el és 25 képviselő szólalt fel.

A politikus kiemelte: három kivétellel valamennyi módosító indítványt elfogadták. Ezek egy része (például Gyirmóton és Nádorvárosban) a változatosabb építészeti megoldásokat, más része (például Szabadhegyen és Győrszentivánon) az egységesebb szabályozást szolgálta. Hozzátette: a Pinnyédet érintő elkerülőút bekerült a dokumentumba, de később tovább vizsgálják újabb nyomvonalak lehetőségét. Szerinte ez nem gond, miután a beruházás még a középtávú tervekben sem szerepel.
Kun András alpolgármester hangsúlyozta: a közgyűlés évente egyszer foglalkozik majd a rendezésiterv-módosítási igényekkel, legközelebb azokkal, amelyek 2007. március 31-ig beérkeznek. Eredics Imre alpolgármester kijelentette: teljesen tudatosan törekedtek arra, hogy túlkínálat legyen telkekből a városban, mert a város gazdaságának érdeke az, hogy a lakosságszám 150 ezer körülire nőjön.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Egy szoknya, egy nadrág

A nagy nőcsábász hírében álló sikeres színész, Sóvári Péter és a jobb napokat látott kábeltelevíziós… Tovább olvasom