Délmagyar logó

2017. 08. 23. szerda - Bence 15°C | 25°C Még több cikk.

Több rendelő lesz Ménfőcsanakon

Hamarosan teljesen megújul a győr-ménfőcsanaki, Hegyalja utcai orvosi rendelő. Eggyel több háziorvosi és fogorvosi rendelőt alakítanak ki az épületben.
Jelenleg három vállalkozó háziorvos és két fogorvos várja a betegeket a Hegyalja utcai rendelőben, amelynek felújítása és kibővítése egyre sürgetőbb, egyrészt az épület rossz műszaki állapota, másrészt Ménfőcsanak növekvő lakossága miatt. A közelmúltban megnyitott utcák és új társasházak vonzásának köszönhetően már csaknem nyolc-

ezren laknak a településrészen, s könnyen lehet, hogy a jövőben eggyel bővíteni kell az orvosi praxisok számát, erre viszont az épület jelenlegi mérete nem alkalmas.
Az egész városrészt ellátó rendelő három éve tervezett teljes felújítására 70 millió forintot szavazott meg a győri közgyűlés most februárban, amiből teljesen átépítik az épületet: a jelenlegi három mellé egy negyedik felnőtt orvosi rendelőt alakítanak ki a hozzájuk tartozó kiszolgálóhelyiségekkel, s emellett két új fogorvosi rendelő is épül. Utóbbira azért is nagy szükség van, mert a két helyi fogorvos jelenleg egy helyen, váltott műszakban rendel, ez pedig nem felel meg a Győrben szorgalmazott „egy orvos – egy rendelő” programnak, amely hatékonyabbá teszi a betegellátást és a rendelő fenntartását, fejlesztését egyaránt. A város felnőtt- és gyermekorvosi praxisainál már szinte teljesen sikerült megvalósítani ezt a programot, a fogorvosi ellátásban – így Ménfőcsanakon is – van még elmaradás.
A felújítás körülbelül fél évig tart, addig a rendelések ideiglenes helyen folynak majd, amelyre a szakemberek még keresik a megfelelő helyszínt.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Véd- és dacszövetséget hoznak létre az ingatlanközvetítők

Az összefogásban látják a kiutat a mai, olykor tisztességtelen eszközökkel folyó versenyben Szeged… Tovább olvasom