Délmagyar logó

2017. 07. 26. szerda - Anna, Anikó 16°C | 26°C Még több cikk.

Több rendőr az utcákon Borsodban

Miskolc - Miskolcon már közösen járőröznek a városban dolgozó rendőrök a Készenléti Rendőrség munkatársaival. Ez annak a komplex cselekvési programnak a része, amelyet a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei rendőrfőkapitány hirdetett meg az után a hétfői találkozó után, amelyen az igazságügyi és rendészeti miniszter találkozott Miskolc polgármesterével.
Több rendőr lesz az utcán, hogy a lakosság biztonságérzete növekedjen, mondta Vereckei Csaba, megyei rendőrfőkapitány keddi sajtótájékoztatóján. Ezt egyrészt a rendőrségen belüli átcsoportosítással oldják meg, másrészt az ideiglenesen Miskolcra helyezett készenléti egységgel, akik kedden már közösen járőröztek miskolci rendőrökkel a városban. Arról, hogy a Készenléti Rendőrség meddig teljesít Miskolcon szolgálatot, egyelőre nem született döntés. A főkapitány közölte: hosszú távú megoldásban gondolkodnak, így a közeljövőben megduplázzák a kutyás rendőrök létszámát, egyben felszámolják a lovas járőrszolgálatot, amely költséges, de nem hatékony.

A komplex cselekvési program része, hogy bővítik a közterületi kamerarendszert Miskolcon kívül más borsodi városban is, valamint fokozott együttműködést kezdeményeznek más, közbiztonságban érdekelt szervezettel, köztük a városőrséggel, vagy a polgárőrséggel. Kiterjesztik a jelzőrendszert, amellyel a magányos, idős emberek biztonságát növelnék.

Vereckei Csaba azt mondta: zéró toleranciát hirdettek meg az utcákon. Ahogy fogalmazott: "mindez feszesebb, és éberebb közterületi jelenlétet jelent." Több helyen, több rendőr, nagyobb rendet követel majd meg, de "nem egyetlen népcsoporttal szemben. A zéró tolerancia kivétel nélkül mindenkire érvényes", tette hozzá a főkapitány.

Olvasóink írták

 • 3. comet 2009. február 03. 17:50
  „Ezt botrány nélkül is meg lehetett volna lépni. Már csak munkát kell adni a bűnözésből élőknek.”
 • 2. Hmmm... 2009. február 03. 17:08
  „Igy legyen! Es orszag szerte!”
 • 1. igazságkereső 2009. február 03. 16:21
  „Ehhez kellett meghurcolni a miskolci kapitányt,hogy ez így legyen.A látható rendőrséget ha nem tévedek
  Gergényi utazási irodai biztos találta ki csak éppen nem tudta,hogyan lehet ezt megvalósítani és ezért nem is
  lehetett látni rendőrt, csak elvétve, néha autóban elhúzva egynémely irányba, aztán egész nap semmi.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Újabb házomlás Egeraracsán

Megint kidőlt egy ház fala a Zala megyei Egeraracsán. Ezúttal egy 85 éves asszony otthona vált… Tovább olvasom