Délmagyar logó

2017. 12. 14. csütörtök - Szilárda -1°C | 8°C Még több cikk.

Több százmillió fontos kár a az angliai robbanás után

Több százmillió angol fontra - több tízmilliárd forintra - becsülik a kárt a londoni üzemanyag tárolóban történt robbanás után. A szakértők szerint nem került mérgező anyag a levegőbe. Azt még vizsgálják, hogy a víztartalékok minőségét miképpen befolyásolta a katasztrófa.
A lehetséges környezetkárosodás foglalkoztatja leginkább a szakembereket az angliai üzemanyagelosztó-telep tűz eloltása után. A legnagyobb gondot a korom okozhatja. A levegőben lévő 120 kilométeres fekete füst a mérések szerint nem tartalmaz mérgező anyagokat, vagy ahogy az angol sajtóban fogalmaznak, ez nem veszélyesebb, mint egy nagyobb tűzijáték után visszamaradt füst.

Azt még vizsgálják, hogy a víztartalékok minőségét miképpen befolyásolta a katasztrófa, de a tűzoltók az oltáshoz használt vizet és habot szigetelt tartályokban fogták fel.

A robbanás okozta károk értékét ugyan még nem ismerik, de a lapértesülés szerint több száz millió fontra is rúghat. Nagy-Britannia energiaellátása nincs veszélyben, csak a megnövekedett szállítási út és idő okozhat időlegesen gondot.

A rendőrség szerint csakis baleset okozhatta a robbanássorozatot. Valószínűleg a kiszivárgott üzemanyaggőzt egy elektromos szikra robbanthatta be. A helyszínen semmilyen bizonyíték nem maradt a nagy erejű tűz miatt, ezért hat szemtanú vallomása és az ipari kamerák felvételei alapján vizsgálódnak a hatóságok.

Krónika hírszolgálat

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hogyan lesz

Győr fürdőváros?

„ Nem vagyok tősgyökeres szigeti, 1987 januárja óta élek itt, de úgy gondolom, ez az idő már… Tovább olvasom