Délmagyar logó

2017. 02. 22. szerda - Gerzson 2°C | 13°C Még több cikk.

Több tanácsadói szerződés miatt tesz feljelentést a BKV

Tucatnyi tanácsadói szerződés ügyében még ezen a héten büntetőfeljelentést tesz a BKV a rendőrségen - írta pontosan meg nem nevezett forrásokra hivatkozva a Népszava hétfői számában.
A napilap emlékeztetett: még tart a BKV belső vizsgálata, amely összesen hatszáz korábbi szerződés ellenőrzését jelenti. Hozzátették: a munkával 2010. március 31-ig kell végeznie a belső ellenőrzésnek, de a Népszava értesülése szerint tíznél több kontraktus esetében már annyi konkrét információ gyűlt össze, hogy napokon belül feljelentést tesznek.

A döntően szakértői, tanácsadói megbízások közül az előzetes vizsgálati jelentés szerint több lehet a szabálytalan, jogilag kifogásolható.

A lap felidézte: a BKV felügyelőbizottsága még októberben határozott arról, hogy a rendőrség által már vizsgálatra bekért mintegy 100 szerződésen kívül további 500 átvilágítása indokolt, ugyanis valószínűsíthető a teljesítményigazolás nélküli kifizetés, illetve a túlfizetés is.

Olvasóink írták

  • 1. igazságkereső 2009. december 07. 13:12
    „Egyetlen egy kérdésem van csupán: miért a kirobbant vesztegetési ügy után tesz feljelentést a BKV a tanácsadói szerződések ügyében? Milyen tanácsadói szerződésekről van szó, amikor a BKV évtizede veszteséges,akkor ugyan milyen tanácsokat kaphatott a BKV vezetősége? Nagyon fontos lenne visszamenőleg Antal vezérigazgató Úr tevékenységét is vizsgálni, valamint azt, hogy az Ő vezérigazgatósága alatt mire és mennyi pénz folyt ki,miközben a BKV jegyek és bérletek árai az "egekbe szöktek",és ez idő alatt úgy jól megéltek a BKV felső szintű vezetői és volt vezérigazgatói! Igen, így kell teljesen "legatyásítani" egy prosperáló céget,ezek után pedig remélem hiú ábránd lesz a részükről követelt 30 milliárdos állami támogatás! Inkább az egészségügybe tessék átdiffundálni ezt az összeget, ott hatékonyabban lehet az emberek egészsége érdekében felhasználni a BKV által jogtalanul követelt és a mi adóforintjainkból befolyó összeget!!!”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

December 24-én az üzletek csak 14 óráig lehetnek nyitva

December 24-én az üzletek legkésőbb 14 óráig lehetnek nyitva, december 31-én pedig a szokásosnál… Tovább olvasom