Délmagyar logó

2017. 03. 30. csütörtök - Zalán 8°C | 18°C Még több cikk.

Több tízezer parkolóper indulhat újra

Várhatóan csak a nagyobb összegről szóló ügyeket viszik ismét bíróság elé a parkolási társaságok azok közül, amelyeket egy tavaly nyári törvény értelmében megszüntettek, most viszont folytathatnak - legalább is erre számít a Magyar Autóklub jogi bizottságának elnöke.
Kovács Kázmér a Magyar Televízió Az Este című műsorában szerdán elmondta: az Alkotmánybíróság mostani döntése után a parkoló társaságok elvileg kérhetik, hogy a tavalyi törvény miatt felfüggesztett ügyek folytatódjanak. A bíróságoknak viszont ilyenkor azt is vizsgálniuk kell, hogy a parkoló cégek miért csak évekkel később próbálnak behajtani például 2002-es vagy 2003-as parkolási bírságokat.

A szakember szerint a társaságok valószínűleg csak a nagyobb összegről szóló ügyeket viszik majd újra perre, a kisebbről szólóknál ezt nem kockáztatják meg. Kovács Kázmér azt nem tudta megmondani, hogy mit jelenthet a nagyobb összeg, meglátása szerint 50 vagy akár 100 ezer forint lehet a határ.

A parlament még tavaly júniusban fogadott el egy törvénymódosítást, ami szerint a parkolási díjak miatt folyamatban lévő pereket meg kell szüntetni, ha az adott parkolás óta több mint egy év telt el. Az Alkotmánybíróság kedden azonban megsemmisítette ezt a rendelkezést.

A tv2 Tények című hírműsorában szerda este az hangzott el: gondolkodik a kormány azon, hogyan tudná pótolni a parkolási bírságokkal kapcsolatos törvényt.

Olvasóink írták

 • 3. comet 2009. január 22. 22:22
  „Már megint egy parlamenti rossz döntést kell a bíróságoknak "helyrehozni". Lesz akin érvényesíteni próbáljáka behajtást és lesz akin nem. Akin be akarják hajtani a bírságot, annak javaslom a nemzetközi bírósághoz fordulást, egyrészt a hátrányos megkülönböztetés, másrészt a parlament megtévesztő kavarása miatt.”
 • 2. hazaipalya 2009. január 22. 11:04
  „idén nem sok ho esett . 10000 per? mikor fogják tárgyalni? amugy bemondta a tv :mostantol 20000 ft a birsag vezetés közbeni mobilozásért . kiváncsi leszek mikor fognak büntetni.”
 • 1. gondolkodo 2009. január 22. 10:54
  „Az önkormányzatok magáncégeknek adja bérbe a közterületet, sokkal kevesebbért, mint a bérlő nyer (nyerészkedik?), ahelyett, hogy a köz javára hasznosítaná. Ha a maszeknak megéri, az önkormányzatnak miért nem?
  Mit kap a parkoló autós? Gyakorlatilag csak helyet. Őrzés nincs, felelősség nincs, ráadásul télen a hókotró oda tolja a havat.
  A parkolócég érdeke, hogy minél később álljon elő a követelésével, ez viszont visszaélésekre ad akalmat. Ahol lyuk van a törvényen, azt a nyerészkedők meg is találják! (Persze, csak akkor, ha nem vesznek részt annak alkotásában. Mert ha igen, megtalálni sem kell, hiszen beépíthetik.)”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Eltűnt francia lány - hat embert keres a rendőrség

A Budapesti Rendőr-főkapitányság szerdán délután két felvételt tett közzé internetes oldalán: az… Tovább olvasom