Délmagyar logó

2018. 03. 19. hétfő - József, Bánk -5°C | 1°C Még több cikk.

Több tonna pacalt vontak ki a forgalomból

Kutyaeledel alapanyagként az országba érkezett, majd emberi fogyasztásra átcsomagolt pacalt talált a Mezőgazdasági Szakigazgatási Hivatal (MSZH) több cég telephelyén, és azonnal elrendelték a megtalált tételek kivonását a forgalomból - közölte az MSZH csütörtökön.
A közlemény szerint a kifogásolt pacal egy részét már értékesítették.

A Tolna Megyei Mezőgazdasági Szakigazgatási Hivatal Élelmiszerlánc-biztonsági és Állategészségügyi Igazgatósága talált a HUSIM-PEX Húsipari Kft. tengelici feldolgozó üzemében hatósági ellenőrzés során az országba állati melléktermékként (FLECK-HUNDEFUTTER - kutya eledelként) érkező alapanyagból emberi fogyasztásra átcsomagolt pacalt.

A hivatal ismerete szerint bértárolásra mintegy 1,5 tonna termék a Vadex Mezőföld Rt. székesfehérvári raktárába, illetve több mint 2 tonna - nagykereskedelmi értékesítés céljából - a Velence-Meat Kft. szintén székesfehérvári raktárába került. A termék további előállítását és forgalmazását az MSZH megtiltotta és elrendelte a forgalomban lévő termékek visszahívását.

A HUSIM-PEX Húsipari Kft. élelmiszer előállításra ez év március 17-én kapott engedélyt. A számlákból azonban kiderült, hogy az illegális előállítást és forgalmazást már azt megelőzően is folytatta. Az üzem tevékenységét az MSZH felfüggesztette.

A HUSIM-PEX Húsipari Kft. üzemében talált mintegy 500 kilogramm terméket állatmenhelyre szállíttatták, a Velence-Meat Kft.-nél tárolt fagyasztott árut szintén eltávolították a helyszínről. A székesfehérvári nagykereskedelmi cég raktárában még fellelhető 585 kilogram terméket elkobozták. Az eladott árut a viszonteladók már értékesítették, így annak a visszagyűjtése még nem történt meg - áll a közleményben.

Olvasóink írták

 • 7. dodó 2010. március 26. 10:57
  „Hallottatok-e valamit a többszörösen visszaeső öttömösi savanyúsághamisítóról?
  Nagy valószínűséggel jelentős támogatással ugyanott folytatja, legfeljebb több csúszópénzt kell adnia.”
 • 6. Szusi 2010. március 26. 08:13
  „Még jó, hogy nem szeretem a pacalt. :-) Csak az a szomorú, hogy úgy látszik manapság ezt bármilyen kajával meg lehet csinálni. :-(”
 • 5. cickányzat 2010. március 26. 01:23
  „Belecsapni az arcukat egy lavór pacalba.
  És bennehagyni.”
 • 4. flexsnake 2010. március 25. 21:00
  „3. a nagyon anyázott kínaiaknál az élelmiszerhamisításért halálbüntetés jár. Nálunk a legrosszabb esetben is felfüggesztett.”
 • 3. deszkás 2010. március 25. 20:17
  „Ugye igy szándékosan tették.Ez NEM szabálysértés hanem BŰNCSELEKMÉNY! Ha jól tudom 3-5évig terjedő büntetéssel.Börtönbe velük! Ott rohadjanak meg”
 • 2. persona 2010. március 25. 20:15
  „életemben egyszer (és utoljára is) ettem pacalt. brrrr”
 • 1. kuvasz 2010. március 25. 19:25
  „...és még számtalan ilyen rohadt ügy is ábrázolja, hogy hol tart a magyar társadalom. kutyaeledelt árulni??? pacalt???!!! a legaljasabb, világ végén élő mokka sem csinálna ilyet a sajátjaival!!! a kurva anyátokat!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Magyar Rádió: kiírták az elnöki pályázatot

Pályázatot írt ki a Magyar Rádió Zrt. elnöki posztjára csütörtökön a közmédiumot felügyelő… Tovább olvasom