Délmagyar logó

2017. 04. 30. vasárnap - Katalin, Kitti 5°C | 15°C Még több cikk.

Több tucat utas jár jobban

A Kisalföld közbenjárására a Kisalföld Volán Rt. Dunaszegig hosszabbította meg egyik járatának útvonalát. A döntést utasszámlálás előzte meg, ami igazolta olvasónk panaszát.
A Kisalföldtől kért segítséget tavaly decemberben Rádi Tivadar győrladaméri olvasónk. Levelében azt panaszolta, hogy a Kisalföldi Gépgyártól hétköznapokon 14.20-kor induló járat csak Győrzámolyig közlekedik, ahol sok utas átszállni kényszerül Győrladamér felé, ráadásul úgy, hogy buszváró híján ki van téve az időjárás megpróbáltatásainak. Úgy vélte, a gyárvárosi üzemek megszűntével megspórolható lenne az Ipar utca–Puskás Tivadar utca–Vágóhíd utca kerülő, így a busz ugyanannyi költségen elmehetne Győrladamérig. Mihályka Imre, a cég helyközi személyszállítási üzletágának igazgatója válaszában akkor azt ígérte, utasszámlálást végeznek, hogy kiderítsék, valóban indokolt-e a változtatás.
– Az utasszámlálás azóta megtörtént – tájékoztatta lapunkat Bognár László, a Kisalföld Volán helyközi üzletágának helyettes vezetője. Ennek eredményeként megállapították, hogy a járaton átlagosan 12 győrladaméri és 13 dunaszegi utas utazik. Emiatt a társaság úgy döntött, hogy március 20-tól Dunaszeg lesz a végállomása a 14.20-as busznak – úgy, hogy a gyárvárosi kitérőt is megtartották. Emiatt egyébként más járat menetrendjét nem kellett módosítani. A szakember szerint ezzel naponta mintegy 25–30 ember utazása válik kényelmessé és gyorsabbá.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Segítene a gátakon szükség esetén?

Tovább olvasom