Délmagyar logó

2018. 03. 24. szombat - Gábor, Karina -4°C | 7°C Még több cikk.

Több változás is várható Csornán

A csornai képviselő-testület alakuló ülésén kiderült, hogy több változás várható a most kezdődő ciklusban. Például a bizottsági tagok létszáma ötnél nem lesz több, s megszűnik a tanácsnoki poszt is.
Csorna képviselő-testülete az eddigi tizennyolccal szemben a jövőben tizenhét tagú lesz, mivel Turi Györgyöt nemcsak polgármesterré, hanem a 3-as választókörzetben képviselővé is megválasztották.
Az egyéni választókörzetben tíz képviselőt választottak, akik kivétel nélkül Fidesz–KDNP-, illetve Fidesz-színekben jutottak be a testületbe. A kompenzációs listáról heten szereztek mandátumot. Hárman az MSZP, egy az SZDSZ, ketten a Szülőföldünkért Egyesület, egy a Nyugdíjasok, Liberálisok Vidékért Egyesülete soraiból.
Ugyancsak változás a korábbiakhoz képest, hogy a testületi ülések a jövőben hétfő délutánonként lesznek. A tanácsnoki poszt megszűnik, a bizottsági tagok létszáma pedig csökken. A jogi és ügyrendi bizottság három-, a többi öttagú lesz. Az alpolgármester főállásban végzi a munkáját.
A korábbinál alacsonyabb lesz a képviselői tiszteletdíj is. Az eddigi 92.736-tal szemben 73.600 forint. Ha a képviselő bizottság tagja is, akkor 106.720 forintot kap az elmúlt ciklusbeli 138. 904 forint helyett. A bizottsági elnök tiszteletdíja 117.760 forint a korábbi 148.378-cal szemben. Ugyanennyit kapott a tanácsnok is. Ha valaki bizottsági elnök, s közben egy másik bizottságban is tag, akkor 128.800 forintra számíthat, eddig 162.288-at kapott. A külsős bizottsági tagok tiszteletdíja az eddigi 36.800 helyett 33.120 forint. Ezek után az éves megtakarítás járulékokkal együtt mintegy 17 millió forintra rúg.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Árusítsanak gyógyszert a benzinkutaknál?

Tovább olvasom