Délmagyar logó

2017. 07. 24. hétfő - Kinga, Kincső 21°C | 34°C Még több cikk.

Több vezető politikussal találkozott Martin Shulz

Az Európai Parlament elnöke találkozott Kövér Lászlóval és Gyurcsány Ferenccel is.
Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció elnöke és Martin Schulz, az Európai Parlament elnöke hétfőn az Országgyűlés épületében tárgyalt - tudatta a párt sajtóirodája az MTI-vel.

A közlemény szerint a megbeszélésen értékelték a magyarországi politikai fejleményeket és az Európai Unió előtti feladatokat is. A korábbi magyar miniszterelnök és a német szociáldemokrata politikus legutóbb tavaly decemberben találkozott - teszik hozzá.

Korábban írtuk:

A jövőben még intenzívebbe kell tenni az Európai Parlament (EP) és a nemzeti parlamentek közötti kapcsolattartást - többek között erről volt szó Kövér László, az Országgyűlés elnöke és Martin Schultz, az Európai Parlament elnökének hétfői budapesti találkozóján.

Szilágyi Zoltán, az Országgyűlés sajtófőnöke az MTI-hez eljuttatott közleményben kifejtette: az Országházban tartott találkozón mindkét fél kiemelte az Európai Parlament és a magyar Országgyűlés közötti hagyományosan jó kapcsolatokat, és egyetértett abban, hogy a jövőben még intenzívebbe kell tenni az EP és a nemzeti parlamentek közötti kapcsolattartást, egy olyan intézményi struktúra fenntartásával, amelyben a nemzetállami és az európai döntéshozatal egyszerre járulhat hozzá egy erős Európa megteremtéséhez.

Az Európai Parlament elnöke Budapesten. Fotó: MTI (galéria)

Kövér László a közlemény szerint úgy fogalmazott, hogy minden múltbéli és esetlegesen előttük álló vita dacára nem az európai intézményrendszer gyengítésében, hanem pont fordítva, egy erős Európa megvalósításában érdekeltek, amely azonban csak erős nemzetállamokra épülhet.

Martin Schulz szerint az Európai Parlamentben, azaz európai szinten a nemzeti parlamentek fontosabb szerepet kell hogy kapjanak. Megemlítette, hogy az EP-ben az uniós szabályzások fele nemzeti kezdeményezésre született, így ezen szabályozók hatékonyságának növelése mindkét fél érdeke az együttműködés kiterjesztése által is.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Felüljárót rongált meg egy tréler az M5-ösön

Az Újhartyánnál történt balesetben senki sem sérült meg. Tovább olvasom