Délmagyar logó

2016. 10. 22. szombat - Előd 6°C | 14°C

Többen váltanának kötelező gépjármű felelősségbiztosítót

Idén a tavalyinál jóval többen gondolkodnak azon, hogy más biztosítónál kössék meg jövő évi kötelező gépjármű felelősségbiztosításukat - derül ki a GfK Hungária legfrissebb felméréséből.
Elsősorban az idősebb korosztály, a hölgyek és az alacsonyabb végzettségűek körében nőtt meg a váltani szándékozók száma. Összességében azonban továbbra is a középkorú, közepes jövedelmű diplomások váltanának biztosítót.

Míg tavaly szeptemberben a saját gépjárművel rendelkező megkérdezetteknek csaknem 20 százaléka jelezte váltási szándékát, addig az idei kutatás során már 23,4 százalék volt azok aránya, akik aktívan érdeklődnek a biztosítóváltás lehetőségeiről. Ez a potenciális átszerződők számában csaknem 20 százalékos emelkedést jelent.

Azt egyelőre nem lehet tudni, hogy a MÁV Általános Biztosító Egyesület csődje és ügyfeleinek ezt követő kálváriája mennyire vette el a kedvet az egyesületi formában működő, és általában rendkívül kedvező díjakat kínáló biztosítókkal való szerződéstől.

Korábban jellemző volt, hogy a középkorú, magas iskolai végzettségű, magas jövedelemmel rendelkező rétegek voltak a legaktívabbak az átszerződést tervezők körében. Ők azok, akiknek drágább autójuk van, így egy-egy kedvező ajánlat akár évi több tízezer forintot is spórolhatnak. Ráadásul ők általában nagyobb településeken élnek, ami tovább drágítja a kötelező biztosítás költségeit.

Idén azonban az tapasztalható, hogy az érdeklődés leginkább az idősebbek, a hölgyek, és az alacsonyabb végzettségűek körében nőtt meg. Ez nem jelenti azt, hogy körükben lenne a legnagyobb a váltási hajlandóság, de 2007-hez képest több ilyen ügyféllel találkozhatnak majd a biztosítók és a biztosításközvetítők munkatársai.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Leütött egy biztonsági őrt két tizenéves fiú Pécsett

Fadoronggal, hátulról ütöttek le egy biztonsági őrt szerda este Pécsett. Az őr egy telephelyre… Tovább olvasom