Délmagyar logó

2017. 08. 19. szombat - Huba 20°C | 35°C Még több cikk.

Többmilliós támogatás a Baltazár Színháznak

Négymillió forinttal támogatja a Baltazár Színházat az HBO Magyarország, amely az értelmi sérült színészekből álló társulatról dokumentumfilmet is készített.
Az HBO a társadalmi felelősségvállalás jegyében nagy hangsúlyt fektet a társadalmi problémákat, jelenségeket feltáró, saját gyártású dokumentumfilmek készítésére, és azok minél szélesebb rétegekhez történő eljuttatására. Ennek keretében készült a Varázslatos gladiátorok című dokumentumfilm is, amely a Baltazár Színházat mutatja be, az egyetlen olyan hivatásos magyarországi színtársulatot, amelynek tagjai értelmi sérült színészek - olvasható a mozicsatorna által az MTI-hez pénteken eljuttatott közleményben.

A Baltazár Színház munkáját, célkitűzéseit most anyagilag is támogatja az HBO: a négymillió forintos adományt a társulat Picasso: A világ teremtése című péntek esti előadását követően, a Bárka Színházban adja át Schulteisz Katalin produkciós vezető.

A Varázslatos gladiátorok, amelyet a mozicsatornán június 30-án láthat először a nagyközönség, a Baltazár Színház társulatának életét, problémáit, nehézségeit tárja a nézők elé. Célja, hogy a társadalmi feszültségek bemutatásával segítsen megváltoztatni a fogyatékkal élők társadalmi megítélését.

A dokumentumfilm alapja a Baltazár Színház 2010-ben készült, Aranylépés című darabja, amely egy társasjátékot mutat be, ahol a hősnek akadálypályán kell átmennie. Az akadályok olyan alapvető örök emberi értékek, amelyek mindenki számára ugyanazt jelentik, függetlenül attól, hogy fogyatékkal élnek-e vagy sem.

A Varázslatos gladiátorok keretét a színdarabban is megjelenített egyetemes emberi értékek adják: a szabadság, a vágy, az elfogadás, a biztonság, a hit. A színészek ezen öt emberi értékkel kapcsolatos állásfoglalása egyre közelebb viszi a nézőt a Baltazár Színház ars poeticájához, az elfogadáshoz, az integrációhoz.

A Varázslatos gladiátorok Kabarcz Zsófia és Boros Panna munkája, amelyért Kabarcz Zsófia a 42. Magyar Filmszemlén a Schiffer Pál rendezői díjat is elnyerte megosztva.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Cozma-ügy: a védő Sztojka összes vádpont alóli felmentését kérte

Sztojka Ivánnak, a Cozma-ügy harmadrendű vádlottjának az összes vádpont alóli felmentését kérte… Tovább olvasom