Délmagyar logó

2017. 11. 21. kedd - Olivér 1°C | 8°C Még több cikk.

Többszáz magyar tüntetett Versailles-ban Trianon miatt

Franciaországban több száz magyar tüntető vonult fel Versailles utcáin a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Szervezet és a Kárpátia zenekar szervezésében.
A Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Szervezet és a Kárpátia zenekar szervezésében a Magyarországról érkező tüntetők a versailles-i kastély előtt gyülekeztek, majd szoros rendőri kísérettel a kisváros forgalom elől lezárt utcáin haladva a Trianon Palace hotelbe vonultak, amelynek konferenciatermében magyar és francia nyelvű megemlékezést tartottak az első világháborút lezáró békeszerződés 86. évfordulóján.

A magyar nemzeti és árpádsávos zászlót lengető tüntetők, a többi közt „Vesszen Trianon", „Ria, ria, Hungária" jelszavakat kiáltoztak. A rendezvény szóvivője szerint céljuk a francia közvélemény figyelmének felhívása arra az igazságtalanságra, amely Magyarországgal 1920-ban történt.

Budapesten, a Hősök terén a Magyarok Világszövetsége tartott megemlékezést. Gyetvay György Gergely, a szervezet fővárosi elnöke beszédében úgy fogalmazott: a nemzetellenes parlamenti politika miatt mára fekéllyé nőtte ki magát a Trianon okozta seb. A Felvonulás a nemzetért címmel tartott rendezvény résztvevői a megemlékezés végén átvonultak a lebontásra ítélt Turul-szoborhoz.

(Krónika hírszolgálat)

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szeged tizenhét testvérre talált

Három kontinensen tizenhét várossal kötött megállapodást Szeged. Az első szignót 1937-ben… Tovább olvasom