Délmagyar logó

2018. 05. 23. szerda - Dezső 16°C | 27°C Még több cikk.

Többszörös volt a túljelentkezés a nemzeti dohányboltok szerződéseire

Mindössze néhány kisebb településen nem nyitnak ilyen üzletet - írja a Magyar Hírlap.
Többszörös volt a túljelentkezés a nemzeti dohányboltok koncessziós szerződéseire, mindössze néhány kisebb településen nem nyitnak ilyen üzletet - írja a szombati Magyar Hírlap.

A napilap cikke ismerteti, hogy pénteken járt le a dohánytermékek kiskereskedelmi koncessziós pályázatainak benyújtási határideje. Mivel a kiírás óta eltelt időben módosultak a feltételek - kibővült a nemzeti dohányboltokban kínált termékek köre -, a Nemzeti Dohánykereskedelmi Nonprofit Zrt. lehetővé tette, hogy a már benyújtott tendereket a pályázók kiegészítsék.

Adorjánné Pordán Éva, a Magyar Dohány Kiskereskedők Egyesületének titkára a lapnak elmondta, hogy a hétezer koncessziós szerződésre többszörös volt a túljelentkezés, a módosító javaslat hatására pedig azok is kedvet kaptak, akik eddig féltek, hogy nem éri meg a trafikok üzemeltetése. Egy-egy dohánybolt kezdeti beruházása ugyanis - az első árukészlettel együtt - eléri a 4,5-5 millió forintot. A forgalmas helyen lévő trafikoknál ez a költség hamar megtérül, a kistelepüléseken azonban kétséges a dohánytermékek árusításának jövője. A kétezer fő alatti településeken ugyanis nem valószínű, hogy lesz akkora forgalma a boltosnak, hogy megérje trafikot üzemeltetni - tette hozzá a titkár. Ezért ott nem biztos, hogy minden koncessziós szerződés elkel, végső esetben mozgó dohányárusoktól vásárolhatnak a helyiek - olvasható a Magyar Hírlapban.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Családi csődvédelem: a jogszabály még az idén a T. Ház elé kerülhet

A törvény a kilátástalan helyzetbe sodródott, de munkával, vagyonnal rendelkező személyeknek… Tovább olvasom