Délmagyar logó

2018. 05. 22. kedd - Júlia, Rita 15°C | 25°C Még több cikk.

Tóbiás József: változnia kell az MSZP-nek

Tóbiás szerint a magyar demokrácia vereséget szenvedett, és bár a Fidesz verte szét, a demokrácia negyedszázada megalkotott rendszerének hibája is, hogy szét lehetett verni.
Az MSZP huszonöt évvel ezelőtti megalapításáról emlékezett meg Tóbiás József, az ellenzéki párt elnök-frakcióvezetője szombaton Budapesten. A politikus szerint pártjának változnia kell.

Tóbiás József a pártértekezleten azt mondta, ma Magyarország azt akarja, mint mindig, a szabadság és jólét harmóniáját, ezt szerették volna elérni a reformerek és a baloldali rendszerváltók, akik huszonöt éve megalapították az MSZP-t. "Illesse őket tisztelet! Meghajtom fejem a rendszerváltó magyar baloldal, a Magyar Szocialista Párt megalapítói előtt!" - fogalmazott.

Hangsúlyozta, múlt nélkül nincsen jövő, ami különösen igaz akkor, amikor minden változás alatt van. A politikus szerint jelenlegi állapotában a pártja biztosan nem képes megérteni a változást, ezért az MSZP-nek is változnia kell. Tóbiás József szerint nem külső körülmények, hanem saját hibás döntéseik miatt mondhatják ezt. Hozzátette: joguk és kötelességük tanulni, mert az MSZP rendszerváltó párt volt huszonöt éve és annak kell lennie most is. Ehhez az önkritika és a teremtés bátorsága kell - hangoztatta.

Tóbiás József szerint a magyar demokrácia vereséget szenvedett, és bár a Fidesz verte szét, a demokrácia negyedszázada megalkotott rendszerének hibája is, hogy szét lehetett verni.

Önkritika kell annak kimondásához is - folytatta - , hogy négymillióan küzdenek "létválsággal", és bár számuk rohamosan nőtt az elmúlt négy évben, milliók élték meg előtte is krízisként a hétköznapokat.

A pártelnök azt mondta, csak tömegek tudnak tömegdemokráciát építeni. Ebben az MSZP-nek is van feladata, és pártja is ezzel tartozik a párt alapítóinak, vagyis huszonöt év után modern, jóléti demokráciát kívánnak, miként elődeik.

A párttagok, platformok, tagozatok képviselői előtt lejátszották Latinovits Zoltán előadásában Ady Endre A tűz csiholója című versét, majd a pártelnöki megemlékezés után a jelenlévők elénekelték a Himnuszt.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Továbbra is kössék a pedagógusbéreket a minimálbérhez

Az ország legjobb gimnáziumainak igazgatóival együtt kéri az NPK elnöke, hogy ne szüntessék meg a… Tovább olvasom