Délmagyar logó

2018. 04. 21. szombat - Konrád 8°C | 22°C Még több cikk.

Tóbiás: ma is küzdeni kell a szabadságért

Nagy Imre küzdeni akart egy független szabad, biztonságos Magyarországért - hangoztatta az MSZP elnöke.
Az MSZP elnöke szerint ma is küzdeni kell a szabadságért. Tóbiás József erről az 1956-os forradalom és szabadságharc 58. évfordulójának előestéjén, szerdán beszélt Kaposváron.

Nagy Imre küzdeni akart egy független szabad, biztonságos Magyarországért - hangoztatta a szocialista párt elnöke a forradalom mártír miniszterelnökének szülővárosában tartott megemlékezésen, hangsúlyozva: "minden, amit 1956 számunkra üzen, mindaz, amit Nagy Imre mártír miniszterelnök sorsa, gondolkodása, hite Magyarországban, az számunkra példaértékű".

Tóbiás József szerint sokan, sokféleképpen akarják azokat a heteket, hónapokat megítélni, ki-ki szája íze szerint igyekszik a jelen politikai magatartását visszaigazolni azokkal az időkkel, de kevesen merik elmondani, hogy ma is küzdeni kell a szabadságért.

"1956 üzenete azt mondja: egy szűk kisebbség hoz létre egy politikai többséget (...) és nyolcmillió csendben van, nyolcmillió várja, hogy szabad, igazságos és biztonság legyen az a világ, amelyben él, hogy legyen értelme 1956-nak" - fogalmazott a néhai miniszterelnök szobránál mintegy 150 résztvevő előtt mondott beszédében az MSZP elnöke.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ünnepi felvonulás a Műegyetemtől a Bem térre

1956-ban fantasztikus dolog történt, pár napra megvalósult az a remény, hogy az emberek kimondhatták… Tovább olvasom