Délmagyar logó

2017. 12. 15. péntek - Valér 6°C | 13°C Még több cikk.

Tobin-ügy - Az ír miniszter megköszönte Navracsics Tibor garanciavállalását

Alan Shatter ír igazságügy-miniszter megköszönte Navracsics Tibor garanciavállalását a Tobin-ügyben. A magyar közigazgatási és igazságügyi miniszter újságírói kérdésre válaszolva csütörtökön megerősítette a Magyar Nemzet erre vonatkozó értesüléseit Veszprémben, egy sportrendezvény előtt.
A miniszterelnök-helyettes elmondta: ír kollégája kijelölte azt a személyt, aki az ír minisztériumból kapcsolatot tart a magyar minisztériummal, valamint megköszönte neki, hogy személyesen vállalt garanciát arra, ha Francis Ciarán Tobin Magyarországon megkezdi büntetését, kérelme esetén Írországban folytathatja a szabadságvesztés letöltését.

Hozzátette, a kijelölt személlyel folyamatos kontaktusban vannak, hiszen Tobinnak kérdései lehetnek a magyar büntetés-végrehajtással kapcsolatban.

"Úgy tűnik nekem, hogy az ír minisztérium aktív kapcsolatban van vele, s én abban bízom, hogy ez azt is jelenti, hogy a vége felé közeledik ez az ügy" - fogalmazott Navracsics Tibor.

Az ír állampolgárságú Francis Ciarán Tobin 2000. április 9-én Leányfalun halálra gázolt két gyermeket. A magyar bíróság 2002-ben a távollétében három év fogházra ítélte őt. Az ítéletet másodfokon megerősítették, azzal a kiegészítéssel, hogy Tobin a legkorábban 18 hónap letöltése után bocsátható szabadlábra. Tobin 2011. november 9-én saját akaratából őrizetbe vételre jelentkezett Dublinban. Az ír legfelsőbb bíróság 2012 júniusában utasította el végleg a magyar kiadatási kérelmet, és elrendelte a férfi azonnali szabadlábra helyezését.

Navracsics Tibor az idén március 29-én jelentette be, hogy az ír állampolgárságú férfi kész letölteni büntetését, és azt kérte, hogy Budapest garantálja: kérelme esetén Írországban folytathassa Magyarországon megkezdett büntetésének letöltését. A miniszter közölte: arról tájékoztatta ír kollégáját, személyesen garantálja, hogy ha Tobin Magyarországon megkezdi büntetését, kérelme esetén Írországban folytathatja a szabadságvesztés letöltését.

Olvasóink írták

  • 2. Írástudatlan 2013. április 12. 10:22
    „Nem tudom ha Navracsicsnak a gyermekeit gázolta volna halálra az a <moderálva> ha van ugyan neki akkor is ilyen megalázkodó <moderálva> magatartást mutatna? MAGYARORSZÁG <moderálva>ORSZÁG!”
  • 1. DMagóg 2013. április 11. 17:38
    „A gondolatom önként >moderálva<
    Nem is gondoltam komolyan, amit gondoltam. Sose fogjátok megtudni, hogy mire gondoltam! Kivéve a gondolat-rendőrséget! Igen! Jöhet a győzelmi jeleetés! Pont erre gondoltam!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Elgázoltak egy 80 éves gyalogost Farkasgyepűn

Elgázoltak egy gyalogost a Veszprém megyei Farkasgyepűn, az idős férfi belehalt sérüléseibe. Tovább olvasom