Délmagyar logó

2018. 11. 18. vasárnap - Jenő 0°C | 7°C Még több cikk.

Tojásos finomságok 1.

Tojásos finomságok 2. >>

Currys tojás 
 

Hozzávalók:
4 főtt tojás
2 gerezd fokhagyma
1 fej vöröshagyma
friss gyömbér (darabka)
5 dkg vaj, fél-fél kávéskanál kurkuma és Cayenne bors
5 evőkanál kaukázusi kefir
20 dkg darabolt paradicsom (konzerv)
1 evőkanál friss aprított korianderlevél

Elkészítés:
A tojásokat hosszában kettévágjuk. A hagymákat finomra vágjuk, a gyömbért meghámozzuk, és vékonyan felszeleteljük. Nagy serpenyőben, forró vajban, kislángon megfuttatjuk a hagymát, a fokhagymát és a gyömbért. Meghintjük kurkumával meg cayenne borssal, és további 30 percig nagylángon pároljuk. Fokozatosan hozzáadjuk a kefirt meg a paradicsomot, megsózzuk, és jól összekeverjük. Beletesszük a fél tojásokat, és úgy forgatjuk, hogy a mártás befedje őket. Lefedjük, és 10 percig kislángon főzzük. Meghintjük korianderrel, és még 5 percig pároljuk, aztán levesszük a tűzről, és azonnal tálaljuk. 

(Forrás: Fakanál)

Tojásos rakottas 
 

Hozzávalók: 
8 főtt tojás
2 fej vöröshagyma
2 póréhagyma
2 dl víz
3 dkg vaj

A mártáshoz:
4-4 dkg vaj és liszt
5 dl tej
2 tojássárgája
7,5 dkg (ementáli, gouda) reszelt sajt
szerecsendió
őrölt bors

Elkészítés:
A hagymát vékonyan felkarikázzuk. A pórénak csak a fehér részét használjuk, azt vékonyan felkarikázzuk. Az összes hagymát a vajban megfuttatjuk, majd a vízzel felöntjük, és puhára főzzük. A tojásokat felkarikázzuk. A mártáshoz a vajat megolvasztjuk, a lisztet világosra pirítjuk benne, majd a tejjel felöntjük. Kevergetve sűrűre főzzük, sóval, borssal, reszelt szerecsendióval ízesítjük. Levesszük a tűzről, és a sajt felét belekeverjük. Tűzálló tálba tesszük a hagymát, ráfektetjük a tojáskarikákat, és a mártással leöntjük. A maradék sajttal megszórjuk, és sütőben pirosra sütjük.

(Forrás: Fakanál)

Rokfortos töltött tojás

Hozzávalók:
8 tojás
10 dkg márványsajt
10 dkg darált dió
10 dkg majonéz
2 evőkanál tejföl
2 evőkanál tej
1 gerezd fokhagyma
1 teáskanál zselatin
1 teáskanál mustár

Elkészítés:
A tojásokat keményre főzzük. Meghámozzuk, hosszában kettévágjuk, belsejüket kiemeljük. A sárgáját kikeverjük a reszelt márvány sajttal, a darált dióval, a tejföl felével. Zúzott fokhagymával, sóval, mustárral ízesítjük. A krémet visszatöltjük a tojások üregeibe. A tejet felemegítjük és felolvasztjuk benne a zselatint. Ha kihűlt, belekeverjük a majonézt, a maradék tejfölt. A majonézmártással leöntjük a töltött tojásokat és megszilárdulásig hűtőszekrényben tartjuk. Ha van, egész diószemekkel díszítjük. Salátaleveleken kínáljuk, pirítóst kínálunk hozzá.

(Forrás: Mindmegette) 

Tojásos finomságok 2. >>

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Frissítést kapott a Firefox böngésző

A Mozilla Foundation fontos frissítést adott ki a Firefox böngészőprogramhoz, amely több kockázatos… Tovább olvasom