Délmagyar logó

2017. 12. 18. hétfő - Auguszta -4°C | 3°C Még több cikk.

Tokajnál elkezdődött a Tisza apadása

Az elmúlt 24 órában sehol sem hullott számottevő csapadék, a Tiszán Tokajnál megkezdődött az igen lassú apadás, a folyó vízszintje itt 6 centiméterrel csökkent a tetőzés óta.
A hét órai aktuális árvízvédelmi helyzetről kiadott gyorsjelentés szerint a magyarországi folyók védvonalain összesen 2623 kilométeren van készültség - közölte az Országos Műszaki Irányító Törzs törzsvezető-helyettese. Hozzátette: a kormány hétfőn feloldotta az árvízi veszélyhelyzetet, így a Dunán felső szakaszán megszűnt a rendkívüli készültség.

Tiszafüredtől a déli országhatárig, például Szolnoknál és Szegednél még harmadfokú készültséget követelő vízállásokkal árad a folyó.

Harmadfokú a készültség a Dunán Kalocsa térsége alatt, a Tiszán a Lónyay főcsatorna torkolata és a déli országhatár között, a Zagyván Szolnok és Újszász között, a Taktán, a Lónyay-főcsatorna alsó szakaszán, a Bodrogon, a Hármas-Körösön, a Hortobágy-Berettyón, a Sebes-Körös alsó szakaszán, valamint a Maroson összesen 1584 kilométer védvonalon.

Az Országos Műszaki Irányító Törzs kezdeményezte a hajózási korlátozás feloldását a Dunán, Dunaföldvár felett hétfőtől, alatta szakaszosan keddtől, illetve szerdától. A hajózási korlátozás feloldása Baja belterületi szakaszát nem érinti.

A hosszan tartó terhelés miatt a Takta-közi védvonalakhoz kirendelték a talajmechanikai szakcsoportot. A védvonalakon még 208 fő védekezik, elsősorban Tiszaluc térségében.

hirado.hu/MTI

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Külföldi lapok a választás eredményéről

Az osztrák APA az MDF „lélegzetelállító" hajráját emelte ki, az AFP és a Reuters… Tovább olvasom