Délmagyar logó

2017. 09. 21. csütörtök - Máté, Mirella 11°C | 17°C Még több cikk.

Tőkekivonás a térségből

A Budapesti Értéktőzsde (BÉT) hivatalos részvényindexe, a BUX az elmúlt héten 8,08 százalékot, 1794 pontot esett, 20 ezer 406 ponton zárt pénteken.
A múlt hét elején vegyes ármozgások mellett még enyhén emelkedett az index, de a kereskedők már ekkor is a vevők hiányára figyelmeztettek. A szerdai gyengülés a hét utolsó két napján zuhanásba csapot át, és nagy forgalom mellett szinte valamennyi részvény árfolyama erőteljesen visszaesett. Piaci szakértők globális trendfordulónak értékelték az egész térségre jellemző tőkekivonást, amit elsősorban az amerikai inflációs nyomás és az ennek nyomán kialakult kamatemelési várakozások váltottak ki. A részvénypiac heti forgalma 126,1 milliárd forint volt, míg az előző héten 134,36 milliárd forint értékben születtek üzletek. A vezető részvények veszteséggel zárták a hetet.

A legnagyobb veszteséget az OTP szenvedte el, a bankpapír árfolyama 10,3 százalékkal 7250 forintra esett vissza. Forgalma meghaladta az 54 milliárd forintot, ami az összforgalom csaknem 43 százaléka.
A Mol 7,3 százalékot veszített értékéből, 19 ezer 920 forintra csökkent az árfolyama, az olajrészvényre 41,3 milliárd forint értékben kötöttek üzleteket, ez az összforgalom 32,7 százaléka.

A Richter árfolyama 34 ezer 200 forintra esett vissza, ez több mint 8 százalékkal alacsonyabb az előző heti záróáránál. A papír forgalma 12,1 milliárd forintot ért el, ami az összforgalom 9,6 százaléka.

A Magyar Telekom 6,7 százalékos visszaeséssel, 932 forinton zárta a hetet. A papír 8,8 milliárd forintos adásvétele az összforgalom 7 százalékát tette ki.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Sikeres győri könyvszalon

Az V. Győri Könyvszalon az ország második legnagyobb könyves rendezvényévé nőtte ki magát, de ennél is fontosabb, hogy a látogatók mennyire megkedvelték. A Bisinger sétány mellett felállított hatalmas sátorban péntektől vasárnapig hömpölygött a tömeg, a pódiumszínpadon telt házzal mentek az előadások, a dedikálásokhoz pedig esetenként sorok kígyóztak. Tovább olvasom