Délmagyar logó

2017. 09. 23. szombat - Tekla 11°C | 19°C Még több cikk.

Töltsék le nálunk az űrlapot!

Annak ellenére, hogy a kormány mindenkinek azt javasolja, december 31-ig küldje vissza a gáz- és távhő-támogatási adatlapot, számos család még meg sem kapta a nyomtatványt.
Legalább húsz telefon érkezett tegnap szerkesztőségünkbe; olvasóink azt panaszolták, hogy nem kapták meg az elvileg már mindenkinek kipostázott adatlapot, melynek kitöltésével igényelhető a gáz- és távhőtámogatás. Pedig aki az év végéig visszaküldi, már jövő februárban a megítélt támogatással csökkentett energiaszámlát kapja kézhez.
Ha ezt csak később teszi meg – legkésőbb március 31-ig –, a támogatás januárig visszamenőleg, egy összegben jelenik meg a számlán.
Bár Danks Emese kormányszóvivő szerint december 22-ig mindenki kézhez kapta az adatlapot, Győrben úgy tűnik, akadozik a kézbesítés. Tomecskó Tamás, a Magyar Posta szóvivője a Kisalföld érdeklődésére elmondta: csak egyedi esetekről lehet szó, hiszen a posta befejezte a kézbesítést. Ennek ellenére szinte nem volt olyan városrésze Győrnek, ahonnan nem érkezett panasz: Marcalvárosban, Révfaluban, Újvárosban, Nádorvárosban, Szabadhegyen és a Belvárosban is vannak, akikhez még nem jutott el a sok családnak súlyos forintezreket jelentő levél.
Hogy hol akadtak el a küldemények, nem tudtuk kinyomozni, de szerencsére más úton is hozzá lehet jutni az űrlapokhoz. Személyesen beszerezhető a nyomtatvány a munkaügyi kirendeltségeken és a Magyar Államkincstár ügyfélszolgálati irodáiban – pontos címüket szombati számunkban közöltük –, s letölthető az internetről is (a kitöltési útmutatóval együtt) a Kisalföld Online-ról: www.tamogatas.kisalfold.hu. A kitöltött nyomtatványt az államkincstár területi igazgatóságának címére – 9023 Győr, Pf. 131 – kell beküldeni.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

''Ha igazul csináljuk, az eget is lilára festem''

Azt szokta mondani: elsősorban ember, csak másodsorban színész. Pedig Szeged színészkirályát, Király… Tovább olvasom