Délmagyar logó

2017. 09. 21. csütörtök - Máté, Mirella 11°C | 17°C Még több cikk.

Tolvajok nehezítik a belvízi védekezést

Tolvajok károkozása nehezíti a belvíz elleni védekezést a Tiszántúli Környezetvédelmi és Vízügyi igazgatóság (Tikövizig) területén - közölte Bara Sándor igazgató, védelemvezető szerdán.
Tájékoztatása szerint legutóbb a folyási szivattyútelepet tették tönkre a tolvajok: ellopták a szivattyú előtt lévő vasrácsokat, a gerebeket, amelyek rendeltetése a vízfolyáson érkező szemét, gaz felfogása.

Ezzel üzemképtelenné tették a berendezést, mert ha a szemét bekerül a szivattyúba, akkor tönkre teheti azt. A kár megközelíti az egymillió forintot - tette hozzá.

Bara Sándor szerint mindez most, védekezés idején okoz igazán nagy nehézséget.

Folyáson jelenleg másodfokú a belvízvédelmi készültség. A szivattyútelepet csak ideiglenes módon lehet üzemeltetni, s ha ezt nem tenné meg az igazgatóság, nem csak a külterületek, hanem közvetlenül Folyás és Görbeháza belterülete is veszélybe kerülne - magyarázta az igazgató.

Bara Sándor emlékezetett arra is, hogy az elmúlt években több, mint ötven lopás történt a Tiszántúli Környezetvédelmi és Vízügyi Igazgatóság területén. A legtöbb esetben zsilipeket, szivattyútelepeket, elektromos berendezéseket rongáltak meg. Különösen a fémtolvajok okoznak gondot a térségben.

Korábban a Bakonszeg, Bihartorda, Nagyrábé térségét védő Felmentői szivattyútelepet rongálták meg három alkalommal is, de megtörtént, hogy a Berettyó töltésén lévő zsilipet tették teljesen használhatatlanná - mondta az igazgató.

Bara Sándor felhívta a figyelmet: egy-egy ilyen károkozásnak az anyagi veszteségen túl a legnagyobb hátránya az, hogy a környező településeken élők ár- és belvízi biztonsága kerül veszélybe.

Olvasóink írták

 • 5. Pecás1225 2010. február 25. 15:36
  „Aztán meg ha a folyó kilép a medréből akkor ezek a szarháziak megint sorban állnak segélyért, hogy a víz viszi a házukat!”
 • 4. dodó 2010. február 25. 10:55
  „Szeresd a cigányt!
  Ne beszélj terrorizmusról, közveszély okozásról, életek és vagyonok veszélyeztetéséről! Ha véletlen muszály elfogni, mert a "parasztok" hőbörögnek, ne tartóztasd le, ne hozz súlyos ítéletet, lehetőleg utald a jegyző elé, hisz a segílykéből tilos pénzbírságot és bármit levonni! A kártérítésre még csak ne is gondolj, ha nem akarsz nácirasszistává válni!”
 • 3. lidocain 2010. február 25. 10:15
  „kellett a pénz a megélhetésre. mosmé bajez???”
 • 2. kisscitrom 2010. február 25. 09:41
  „Kinemondamiregondolsz:D”
 • 1. csiperke73 2010. február 25. 02:15
  „Nincsen itten pedig semmilyen színű bűnözés sem!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kaposváré az első hazai NABI-busz

Tovább olvasom